Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Politiek & Maatschappij Compasso Social is uitgeroepen als publiekswinnaar van de South East Parade tijdens de live tv-uitzending van Salto TV op donderdag 11 november. Er waren 40 deelnemers uit meer dan 2.000 aanmeldingen aan deze vierde editie van de parade in Amsterdam.

De sociale onderneming van onderneemster Flávia Ramos Costa werd samen met 39 anderen genomineerd. Tijdens de live tv-uitzending werd de eerder gemaakte video getoond en Compasso Social uitgeroepen tot winnaar van de publieksprijs.

Compasso Social helpt Brazilianen met immigratie en inburgering in Nederland. Flávia Ramos Costa is de drijvende kracht achter deze sociale onderneming. Ze werd met Compasso Social gevraagd voor de vierde editie van de online South East Parade om haar achterban op een vrolijke manier te representeren. Een groeiend aantal Brazilianen woont namelijk in Nederland. Flávia Ramos Costa vertelt: ‘’Ik ben ontroerd en echt vereerd over deze prijs. Ik wil de duizenden stemmers bedanken. Ik zie het als een enorme motivatie om nog veel meer mensen te blijven helpen met hun inburgering.’’

Over Compasso Social
Compasso Social begeleidt steeds meer Brazilianen bij hun integratie en inburgering in Nederland. Het aantal Brazilianen in Nederland in de afgelopen tien jaar is verdrievoudigd en dus ziet de sociale onderneming van de van oorsprong Braziliaanse Flávia Ramos Costa het werk sinds de oprichting in 2018 razendsnel toenemen. In Nederland wonen volgens het CBS ruim 33.000 Brazilianen, waarvan ruim 11.000 in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op de website. Over de South East Parade

South East Parade
De South East Parade, de vrolijkste parade van Amsterdam Zuidoost, is een maatschappelijk initiatief dat in 2018 begon als buurtactiviteit voor 50 jaar Bijlmermeer. Door de aanstekelijke positieve energie en de aanvragen voor aansluiting vanuit andere stadsdelen is de parade een brede Amsterdamse activiteit geworden in Zuidoost. Het doel van de parade is om Amsterdammers die samen dagelijks bouwen aan de stad een podium te bieden. Dit jaar vond de parade voor de vierde keer plaats en riep Compasso Social uit tot publiekswinnaar.

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching