Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Politiek & Maatschappij - Compasso Social doet donderdag 11 november als één van de 40 deelnemers mee aan de vierde editie van de South East Parade. Het bedrijf van onderneemster Flávia Ramos Costa is eveneens genomineerd voor de ondernemersprijs. Tijdens een live TV-uitzending maakt een deskundige jury de winnaars bekend. Het publiek kan online stemmen.

Compasso Social helpt Brazilianen met immigratie en inburgering in Nederland. Flávia Ramos Costa is de drijvende kracht achter dit bedrijf. Ze werd met Compasso Social gevraagd voor de vierde editie van de online South East Parade om haar achterban op een vrolijke manier te representeren. Een groeiend aantal Brazilianen woont namelijk in Nederland. Zij is verheugd dat haar bedrijf behoort tot de 40 deelnemers die de organisatie selecteerde uit 2.000 aanmeldingen. Met haar deelname is Compasso Social automatisch genomineerd voor de prijs in de categorie ‘ondernemers’. In totaal zijn er vier categorieën: bewoners, verenigingen, stichtingen en ondernemers.

Of Compasso Social een prijs wint met haar deelname aan de South East Parade, wordt op donderdag 11 november bekend tijdens een live TV-uitzending. Een deskundige jury bepaalt de winnaars in de vier categorieën en de grote winnaar uit alle categorieën. Het publiek mag de publiekslieveling kiezen. Via de website van de parade kan het publiek stemmen op de deelnemer die hij/zij de publieksprijs gunt, zo ook op Compasso Social. De uitreiking van alle prijzen is op 11 november live te volgen via de kanalen van SALTO en van de South East Parade.

Over Compasso Social
Compasso Social begeleidt steeds meer Brazilianen bij hun integratie en inburgering in Nederland. Het aantal Brazilianen in Nederland in de afgelopen tien jaar is verdrievoudigd en dus ziet het bedrijf van de van oorsprong Braziliaanse Flávia Ramos Costa het werk sinds de oprichting in 2018 razendsnel toenemen. In Nederland wonen volgens het CBS ruim 33.000 Brazilianen, waarvan ruim 11.000 in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op de website.

Over de South East Parade
De South East Parade, de vrolijkste parade van Amsterdam Zuidoost, is een maatschappelijk initiatief dat in 2018 begon als buurtactiviteit voor 50 jaar Bijlmermeer. Door de aanstekelijke positieve energie en de aanvragen voor aansluiting vanuit andere stadsdelen is de parade een brede Amsterdamse activiteit geworden in Zuidoost. Het doel van de parade is om Amsterdammers die samen dagelijks bouwen aan de stad een podium te bieden. Dit jaar vindt de parade voor de vierde keer plaats.

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching