Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Maatschappij VIDEO - Niet, zoals in de dagbladen wordt beschreven en op het nieuws wordt verteld, waren er niet slechts enkele tienduizenden actievoerders op pad tijdens de vrijheidsdemonstratie in Amsterdam. De werkelijke cijfers komen uit om meer dan 200.000.

Dat dit aantal klopt blijkt ook wel uit de oproep van de gemeente die ‘smorgens vroeg al een bericht liet uitgaan om vanwege de steeds grotere demonstratiedrukte toch vooral niet meer naar Amsterdam af te reizen. Zo’n oproep laat de gemeente nooit uitgaan als het slechts een groep betreft van enkele tienduizenden personen.

Bekijk de objectieve video’s
De video’s die op de social media worden getoond, waaronder die van YouTube en Twitter

https://mobile.twitter.com/dimgrr/status/1434520849655160836 laten dat vertekende beeld ook heel duidelijk zien. Neem even de tijd en bekijk deze video’s eens om een echt realistisch beeld te krijgen van het werkelijke totaal aantal personen dat meeliep aan de protestmars die startte vanaf de Dam. Vooral het filmpje dat op Twitter wordt getoond, spreekt boekdelen.

De prima verlopen vredelievende, uiteraard volledig geweldloze, rustige en gezellige protestmars was georganiseerd door zeventig gerenommeerde instanties die zich keren tegen het dubieuze, verontrustende en falende beleid van de overheid. De tegenstanders van onder andere de coronamaatregelen, de vaccinaties, het -beleid, de leden van het OMT en de huidige dwalingen van ons demissionaire kabinet, liepen vanaf de Dam ongeveer 8 kilometer vreedzaam door de stad.

Volgens alle de deelnemers is het belangrijk dat men van zich laat horen omdat " het de laatste tijd allemaal duidelijk wordt dat het niet meer gaat om het virus maar vooral om de dictatuur. Om de mensen te onderdrukken en te verplichten de prik te nemen van Hugo." De vrijheidsbeperkende maatregelen worden steeds maar groter en groter. Als men straks zijn/haar QR-code moet laten scannen om ergens toegang te krijgen, is volgens de actievoerders het hek van de dam en voelt niemand zich meer vrij. Je kunt je dan immers niet meer bewegen op plekken waar alleen toegang wordt verleend middels een QR-code.

Een interessant gegeven is dat er ook politie aanwezig is tijdens de mars. Er is zelfs een aantal agenten (en niet alleen van de zogenoemde Vredeseenheid) dat op normale wijze discussieert met de demonstranten. Ook de fractievoorzitter van Forum voor Democratie was aanwezig om op eigen wijze de demonstranten een hart onder de riem te steken.

Jos de Jong

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching