Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Maatschapij Life & Lifestyle - Het is één van de resultaten die rolt het uit het Developer Happiness Index, een onderzoek naar developers in Europa. Vooral de developers in Nederland zijn erg gelukkig, ook al blijkt 86% van de developers in Nederland (echt) tevreden met hun salaris. Met het onderzoek wil tech startup Honeypot een breed beeld geven van de positie van Nederlandse developers in vergelijking met hun internationale collega’s. Honeypot sprak voor dit onderzoek met duizenden developers in de hele wereld en de Nederlandse Country Manager Laura Schukkink is blij verrast met de uitkomsten.

We vergaderen veel te veel
Nederland had volgens InvestInHolland in 2021 al meer dan 265.000 werkzame personen in de IT. Op dit moment is zelfs 70% van alle Nederlandse innovatie IT-gerelateerd. Daarmee is Nederland het meest via internet verbonden land van de wereld. De keerzijde van de grote vraag naar developers wordt echter zichtbaar in de uitdagingen die developers in Nederland ervaren. Een kwart van hen ondervindt hinder in hun werk omdat er onvoldoende mensen in hun bedrijf zijn om het werk aan te kunnen. Een kwart (25,6%) ervaart een onprettige werksfeer. Bijna 17% (16,89%) van de ondervraagden vindt dat er te veel tijd wordt besteed aan meetings of communicatie in plaats van aan werk.

Vrouwen zijn veel gelukkiger dan mannen
Nederlandse vrouwen in de IT zijn met een waardering van 8,1 gelukkiger dan de mannelijke developers. Hoe ouder de developers, hoe minder gelukkig zij zijn. Tussen 18-24 jaar oud geven zij hun werkende leven een 8,5 en dit cijfer daalt naarmate zij ouder worden. Nederlandse developers hechten de meeste waarde aan een goede work-life balance. Zo’n 49% van de developers in Nederland is hier heel tevreden mee. Als tweede noemen de ontwikkelaars dat de bedrijfscultuur belangrijk is. De vrouwelijke ondervraagde developers zijn hier (70%) meer tevreden mee dan hun mannelijke collega’s (60%). Hoe langer er gewerkt wordt voor hetzelfde bedrijf, hoe minder blij ze zijn.

Over het onderzoek van Honeypot
Honeypot, het grootste op technologie gerichte banenplatform van Europa, deed onderzoek naar het geluk van ontwikkelaars. Aan duizenden developers uit 98 landen is gevraagd om 20 indicatoren uit vier categorieën (carrière, kwaliteit van leven, sociale vrijheid en gemeenschap) te beoordelen.

Meer informatie
Raadpleeg https://www.honeypot.io/

Jos de Jong

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching

Kranten ad

Aanbevolen artikelen