Politiek & Maatschappij
Typography

 De Eerste kamer stemt op 27 oktober over de coronawet - komt u in actie?


NLMagazine  Politiek, Maatschappij, Vrijheid en democratie - De Eerste Kamer stemt 27 oktober over de coronawet. Deze wet maakt het mogelijk om grondrechten te (blijven) beperken en maakt het oude normaal illegaal. De wet is onbeperkt verlengbaar zónder instemming van het parlement.

 

De Kleine Activist in actie! 
Juriste Isa Kriens van ‘de kleine activist heeft een voorbeeldbrief opgesteld die u kunt sturen naar de leden van de Eerste Kamer. Ga hier naar de website van de kleine activist.

Alle informatie over de brief en hoe hem te versturen vindt u hier op de website van de kleine activist

 

Politiek Den Haag zet onze vrijheiden op het spel

Denk niet dat de politici in Den Haag op dit moment helderheid hebben over de situatie en de beslissingen die zij moeten nemen. De afgelopen tijd hebben zij zoveel mails en geluiden ontvangen en opgevangen dat ook zij zich achter de oren beginnen te krabben en willen weten wat er werkelijk aan de hand is.

De eerste kamer heeft op 21 oktober een 29 pagina’s document verslag samengesteld betreffende “Tijdelijke bepalingen in verband met maatregelen ter bestrijding van de epidemie van covid-19 voor de langere termijn (Tijdelijke wet maatregelen covid-19).” Hierin staan kritische vragen die naar de Tweede Kamer zijn gestuurd ter verduidelijking van de spoedwet.  

Jullien Morrees heeft een samenvatting gemaakt die u hier kunt lezen.

 
Informeert u zichzelf goed over deze laatste kans om de spoedwet tegen te houden. En doe mee met de actie van Isa Kriens. Nogmaals, de eerste kamer stemt op 27 oktober. 
Het is twee minuten voor twaalf.

 

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching

Kranten ad

Aanbevolen artikelen