Politiek & Maatschappij
Typography

NL Magazine Economie – ‘Help elkaar als ondernemer om de coronacrisis door te komen’, was onlangs de oproep die VNO-NCW en MKB-Nederland deden aan al hun leden. ‘Er gebeuren momenteel prachtige dingen in het land waarbij ondernemers elkaar helpen.

Van uitstel van huurbetalingen tot het leveren van mondkapjes aan de zorg tot  Grote bedrijven als Heineken en Shell tot de winkelier om de hoek: allemaal kijken ze hoe ze elkaar kunnen helpen en dat is mooi om te zien,’ aldus de ondernemingsorganisaties. Ook banken geven bedrijven extra lucht en geven een half jaar uitstel voor het doen van aflossingen.
 

 

Toeleveranciers en onderaannemers helpen
VNO-NCW en MKB-Nederland roepen hun leden op om te blijven kijken naar mogelijkheden om toeleveranciers, onderaannemers, zzp’ers, huurders of transporteurs die het zwaar hebben, te helpen. Dit kan op allerlei manieren. Zo kun je als onderneming coulance betrachten bij – onder meer – levertijden en levermomenten, toepassen van het begrip 'overmacht', levering van alternatieve goederen, gebruik van boetebeding of (gespreide) betalingstermijnen. ‘Ook rondom huren en aflossing zijn er mogelijkheden elkaar door deze zware tijden te helpen. Verder kunnen sommige projecten soms naar voren worden gehaald nu bepaalde partners minder werk hebben’, aldus de ondernemingsorganisaties.
 
Betaaltermijnen niet eenzijdig verlengen
De ondernemingsorganisaties roepen hun leden op om wettelijke betaaltermijnen niet zonder goed overleg eenzijdig te verlengen, ook al is duidelijk dat de steun vanuit bijvoorbeeld het UWV soms nog even op zich laat wachten.  

Greenchoice

Quote

Mediamarkt

Aanbevolen artikelen