Politiek & Maatschappij
Typography

NL Magazine Maatschappij/Milieu/Duurzaamheid - Op zaterdag 21 maart 2020 wordt in heel Nederland de landelijke opschoondag georganiseerd en ondergaan straten, pleinen, marktplaatsen, stoepen, buurten etc een gigantische voorjaarsschoonmaak zodat iedereen in het hele land weer kan genieten van een schoon voorjaar dat eigenlijk zijn beloop zou moeten hebben gedurende het hele jaar.

Maar, zo ver zijn we nog niet en dus houden we het voorlopig op een voorjaarsschoonmaakdag.
Ruim dus gezellig met de buren, vrienden en familie je straat op. Een schone straat is mooi, dus doe mee en maak jouw straat schoon. Fris de lente in is al een hele goede stap in de juiste richting.


Mooi schoon

‘Mooi Schoon’, het zwerfvuilprogramma van ROVA, voert elk voorjaar, samen met de gemeenten, campagne voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van straten en buurten. “In het voorjaar gaat iedereen weer naar buiten en spelen de kinderen weer op straat. Dat doen we het liefst in een schone buurt waar de natuur de ruimte heeft om tot bloei te komen. Daarom maken we op de Landelijke Opschoondag samen onze buurt schoon”, aldus Petra Streng van Mooi Schoon.


Wist u dat…
er in 2019 landelijk maar liefst zo’n 200.000 mensen meewerkten om hun buurt zwerfvuilvrij te maken? Motivatie voor een schone buurt staat hoog in het vaandel bij veel bewoners. Opruimen en schoonhouden van buurten ligt ons na aan het hart en dus verwacht de organisatie dat het aantal vrijwilligers dat aan de actie deel zal nemen, nog groter wordt dan vorig jaar. Als je een speciale actie wilt ondernemen en aanmaken met je buurt, raadpleeg dan voor tips de sitewww.mooi-schoon.nl/LOD2020. Je vindt daarin allerlei handige tips voor het opruimen van zwerfafval.


Mooi Schoon

In 18 gemeenten werkt ‘Mooi Schoon’ samen om door middel van voorlichting, educatie en extra aanpak zwerfvuil te voorkomen. De Landelijke Opschoondag is een van de jaarlijkse acties van deze milieubewuste initiatiefrijke organisatie.

 

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching