23
Mon, Dec

Opleiding & Wetenschap/Techniek
Typography

NL Magazine  Techniek - In buurten waar verdachte situaties gemeld worden in Whatsapp-groepen, neemt het aantal inbraken drastisch af. Dat is de conclusie van Martijn Akkermans, die als masterstudent aan de Tilburg University onderzoek deed naar de gevolgen van Whatsapp-preventie. Voor dit onderzoek werden 35 buurten bekeken in Tilburg. Gemiddeld werd het aantal inbraken in deze buurten gehalveerd. Dat komt onder andere door het ‘afschrikeffect’. Dit werkt, omdat inbrekers vaak uit de buurt komen en door de Whatsapp-groepen worden afgeschrikt. Maar er zijn meer redenen: inwoners zijn mogelijk alerter, beveiligen hun huis beter en stappen sneller naar de politie wanneer ze in een van deze groepen deelnemen.

Omdat het opstarten van een Whatsapp-groep veelal een initiatief is vanuit de burger zelf, willen wij u vanuit Burgernet hier graag alert op maken. In de Whatsapp-groepen wordt informatie uitgewisseld tussen bewoners, maar ook gemeente en politie doen er actief aan mee. Daardoor werkt het niet alleen preventief. Door deze methode zijn al circa 10 inbrekers in Tilburg op heterdaad betrapt, of konden ze even later worden aangehouden! Door een kleine inspanning kunt u uw eigen buurt dus helpen veiliger te maken.

Bent u geïnteresseerd in het opstarten van een Whatsapp-groep?

 

Kijkt u dan op de website van het Politie Keurmerk, via deze link: http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/preventietips/buurtinitiatieven-zoals-whatsappgroep/  of neem contact op met uw wijkagent.

Quote

Tech nu.nl

23 december 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching