Opleiding & Wetenschap/Techniek
Typography

NLMagazine Wetenschap - Wist je dat je twee derde van de natuur niet met het blote oog kan zien? Deze soorten noemen we microben. De collectie van Micropia maakt deze microben zichtbaar en vertelt de positieve impact van deze micro-organisme op onze planeet en gezondheid.

Drie miljard jaar
Vaak vindt men bacteriën en schimmels alleen maar vies en denken ze dat ze alleen maar zorgen voor gezondheidsklachten zoals huidirritatie. Echter hebben deze organismen een onmisbare functie op onze planeet. Al drie miljard jaar zorgen deze microben bijvoorbeeld voor een groot deel van onze zuurstof in de atmosfeer. En experts verwachten dat in de toekomst microben juist alleen maar meer van belang gaan zijn voor onze aarde. Door het juiste gebruik van bacteriën en schimmels kunnen ze een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Een goed voorbeeld hiervan zijn de bacteriën op olifantenpoep, waarover in de mini-docu wordt uitgelegd hoe deze kunnen helpen bij het produceren van dierenvoer. 

Microben op je lichaam
Misschien onaangename informatie, maar ons lichaam bestaat voor een overgroot deel ook uit microben. In de collectie van Micropia kan je aan de hand van een bodyscan zien hoeveel microben jij in je lichaam hebt en waar deze voor dienen. Zo zijn er micro-organisme die ziekteverwerkers buiten te deur houden en de productie van vitamines bevorderen. Allemaal onmisbaar voor jouw lichaam.

Laborant aan het woord
Meerdere malen per dag vertellen de laboranten van het museum over hun ontdekkingen in het laboratorium. Micropia beschikt namelijk over een eigen laboratorium waar ze tweehonderdvijftig verschillende microben kweken zoals blauwalg, schimmels en beerdiertjes. Dagelijks worden er nog nieuwe ontdekkingen gedaan op het gebied van microben en tijdens de presentaties van de laboranten kan je hen alles vragen over deze kleine organismen.

Quote

Tech nu.nl

25 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue