Opleiding & Wetenschap/Techniek
Typography

NL Magazine Wetenschap - Kinderen stellen vragen over het coronavirus en de veranderingen in hun leven aan een viroloog en kinderpsycholoog in online vragenuur op 15 april.

Hoe leg je kinderen uit waarom ze ineens zoveel mogelijk thuis moeten blijven, opa of oma niet meer een knuffel kunnen geven of waarom zo vaak hun handen moeten wassen? Op woensdag 15 april kunnen kinderen al hun vragen over het coronavirus aan wetenschappers stellen tijdens het Facebook Live vragenuur van de Nationale Wetenschapsagenda. Viroloog Annemiek van der Eijk, werkzaam bij de afdeling virologie van het Erasmus MC en kinderpsycholoog Anke Klein van de Universiteit Leiden, beantwoorden vragen om zo op een begrijpelijke manier uit te leggen wat er precies aan de hand is. 

Vragen insturen

Tijdens het online vragenuur gaan Klein en Van der Eijk in een uur samen zoveel mogelijk vragen van kinderen beantwoorden. Tegen alle kinderen in Nederland zegt Annemiek: “Als je klaar bent met al je schoolopdrachten en je wil even naar buiten, dan kan dat. Maar spelen met dertig kinderen is niet handig. Waarom niet? Waarom is het belangrijk dat je afstand houdt? Hoe ziet het coronavirus eruit en waarom is het zo belangrijk om je handen te wassen? Dit leg ik je graag uit. We zijn heel benieuwd naar al jullie vragen!” 

Kinderen kunnen met hun ouders ook vooraf hun vragen insturen. Dit kan via de eventpagina van de live sessie of door een ingezonden video van maximaal 15 seconden via de website in te sturen waarin de kinderen zichzelf voorstellen en daarna hun vraag stellen. Het Facebook Live vragenuurtje is op woensdag 15 april van 14 tot 15 uur te bekijken op de Facebookpagina van de Nationale Wetenschapsagenda.

Corona wetenschappelijk uitgelegd voor kinderen

Dit online vragenuur maken deel uit van een mini-campagne specifiek gericht op kinderen tussen ongeveer 8 en 14 jaar, want ook zij worden geconfronteerd met een situatie die zich niet altijd even gemakkelijk laat uitleggen. Naast het online Facebook vragenuur wordt ook in vier korte online animaties uitgelegd hoe het virus precies in elkaar steekt, hoe immuniteit werkt, waarom we in Nederland bepaalde maatregelen hebben ingevoerd en tot slot wat kinderen zelf kunnen doen om verdere verspreiding te voorkomen. Dit is een initiatief van de Nationale Wetenschapsagenda in nauwe samenwerking met de virologen en epidemiologen van het RIVM en Erasmus MC en experts in communicatie jonge doelgroepen van de Hogeschool Utrecht.

Quote

Tech nu.nl

06 juni 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue

Kranten ad

Aanbevolen artikelen