Economie & Duurzaamheid
Typography

NL Magazine Economie - Supermarktbedrijven Jumbo en COOP hebben 27 maart bekendgemaakt hoe zij de 130 over te nemen EMTÉ supermarkten onderling verdelen. Alle betrokkenen, inclusief de supermarktmanagers en ondernemers van de EMTÉ winkels, zijn deze week hiervan op de hoogte gebracht.

Op 5 maart jl. kondigde het consortium van Jumbo en COOP aan dat overeenstemming was bereikt met eigenaar Sligro Food Group over de voorgenomen aankoop van EMTÉ. De transactie is inmiddels aangemeld bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Naar verwachting zal de ACM zich in de loop van het jaar uitspreken over de voorgenomen overname. Om die reden, en vanwege de lopende adviesaanvraag bij de OR van Sligro, is de vandaag openbaar gemaakte verdeling van de afzonderlijke EMTÉ supermarkten naar de toekomstige winkelformules nog onder voorbehoud. Naar verwachting zal de transitie en ombouwoperatie in de loop van 2019 zijn voltooid.

·         Betrokkenen geïnformeerd over verdeling EMTÉ supermarkten onder Jumbo en COOP 

·         Onder voorbehoud van goedkeuring ACM en advies OR Sligro komen 79 EMTÉ winkels onder de Jumbo formule te vallen en 51 onder de vlag van COOP

·         Transitie en ombouwoperatie naar verwachting in de loop van 2019 voltooid

 

Over Jumbo Supermarkten

Jumbo telt momenteel circa 585 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er 390 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In 2017 behaalde Jumbo een consumentenomzet van € 7.010 miljoen. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens. Door de overname van Super de Boer in 2009 en C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. Bovendien heeft Jumbo begin 2016 de foodserviceformule La Place overgenomen.

Over Coop Supermarkten

Coop is een resultaatgerichte, herkenbare, zelfstandige coöperatie die, bewust van haar maatschappelijke positie, een optimaal pakket van levensmiddelen en gerelateerde producten / diensten levert aan consumenten- en ondernemersleden. Coop is groot geworden door samen te werken. Dat doen we voor onze klanten, maar ook met onze klanten, want: samen maak je ’t verschil. Coop heeft landelijk 263 supermarkten, waarvan 120 filialen en 143 winkels gerund door zelfstandig ondernemers. In 2017 behaalde Coop een consumentenomzet van € 1.177 miljoen.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

03 februari 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue