Economie & Duurzaamheid
Typography

NL Magazine  Duurzaamheid - De ASN Bank geeft vanaf 15 december 2015 duurzame, sociale projecten de mogelijkheid zich aan te melden voor crowdfunding.

Dat doet de bank via ‘Crowdfunding VDWVM’ op haar online community Voordewereldvanmorgen.nl, in samenwerking met crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. In eerste instantie komen vier tot zes projecten voor financiering door middel van crowdfunding in aanmerking. 

Projecteigenaars kunnen zich op www.voordewereldvanmorgen.nl aanmelden voor drie vormen van crowdfunding: donaties, voorverkoop en leningen. Elk project kan maximaal 50 duizend euro ophalen. De voorstellen moeten voldoen aan de duurzaamheidscriteria van de ASN Bank en passen in een van vijf duurzame thema’s van Voordewereldvanmorgen.nl:

 

·         Duurzame energie, natuur en milieu

·         Eerlijke handel, mode en voeding

·         Kinderrechten en onderwijs

·         Veiligheid en sociale cohesie

·         Zorg en Welzijn

 

Samenwerking met Oneplanetcrowd
De ASN Bank werkt voor ‘Crowdfunding VDWVM’ samen met Oneplanetcrowd. Oneplanetcrowd biedt via Voordewereldvanmorgen.nl de mogelijkheden voor crowdfunding. Ook beoordeelt Oneplanetcrowd de businesscases en begeleidt de campagnes. Via voordewereldvanmorgen.nl kunnen de projecten zich aanmelden en aan het publiek presenteren.

“Mensen met een duurzaam project maken op Voordewereldvanmorgen.nl gebruik van een uitgebreid netwerk van duurzaamheid, ondernemerschap en communicatie. Nu kunnen ze er ook terecht voor crowdfunding,” aldus Asceline Groot, verantwoordelijk voor Voordewereldvanmorgen.nl bij de ASN Bank. “Tegelijkertijd biedt Voordewereldvanmorgen.nl toegang tot kennis en een groot publiek. De samenwerking tussen Oneplanetcrowd, ASN Bank en Voordewereldvanmorgen.nl brengt projecteigenaren in contact met de community van VDWVM, de achterban van de ASN Bank en de expertise van Oneplanetcrowd.”

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue