18
Fri, Oct

Economie & Duurzaamheid
Typography

De winnaars van de Erfgoed Duurzaamheidsprijs 2023 - NLMagazine, Duurzaamheid, landgoederen, erfgoed - Voor het derde jaar op rij wordt de Erfgoed Duurzaamheidsprijs uitgereikt. Dit jaar hebben 33 verduurzamingsprojecten zich aangemeld, die zichzelf op het gebied van duurzaamheid zien als inspiratiebron en voorbeeld voor andere monumenteigenaren.

Alle inzendingen zijn op 14 mei online gepresenteerd en zijn te vinden op monumenten.nl. Hier kunnen mensen tot 1 juli hun stem uitbrengen op één of meerdere projecten.

De inzendingen worden zowel door het publiek als door professionals beoordeeld. De ranglijsten van het publiek en de professionals zullen uiteindelijk worden samengevoegd tot een top tien in zowel een categorie zakelijk als in een categorie particulier. Uit deze twee shortlists zal de jury drie projecten nomineren voor de eindoverwinning. Deelnemers van de Week van het Duurzaam Erfgoed kunnen daarna op hun favoriete project stemmen voor beide categorieën. De twee projecten (één uit iedere categorie) met de meeste stemmen zijn de winnaars van de Erfgoed Duurzaamheidsprijs, welke zal worden uitgereikt in de Week van het Duurzaam Erfgoed.

De Erfgoed Duurzaamheidsprijs is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), het Nationaal Restauratiefonds (NRF) en stichting Nederland Monumentenland (NML).

Bron: Erfgoedstem

Quote

Economie nu.nl

18 oktober 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching