18
Fri, Oct

Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Familiebedrijven vormen het kloppende hart van de Nederlandse economie, maar steeds vaker staan ze onder druk als het gaat om de voortzetting door de volgende generatie.

Deze uitdagingen worden echter overwonnen door een aantal ondernemende geesten die vastbesloten zijn om tradities voort te zetten en nieuwe wegen te verkennen. Als voorbeeld van deze vastberadenheid viert TOPP Nederland het 25-jarige bestaan van hun concept, een mijlpaal die zowel de veerkracht van familiebedrijven als het succes van het concept benadrukt. 

In een exclusief interview met de medeoprichters Sjaak van Huet en Harry van der Spoel, wordt belicht hoe het concept van TOPP Nederland niet alleen stand heeft gehouden, maar ook gedijt in een tijd waarin veel familiebedrijven worstelen met opvolging. "We hebben altijd geloofd in het belang van het delen van onze kernwaarden en het betrekken van de volgende generatie bij ons bedrijf", legt Van Huet uit. "We zitten natuurlijk maar in een toiletpotje, -papiertje en zeepje. Het doorgeven wat de zwepen van les zijn van ondernemerschap, het belang van hoge hygiënenormen en het creëren, maar ook behouden van werkgelegenheid op lokaalniveau heeft beide zonen enthousiast gemaakt om het voort te zetten. Zo is de gemiddelde werknemer al ruim 8 jaar in dienst."

Een van de meest opvallende aspecten van het succesverhaal van TOPP Nederland is de betrokkenheid van de zonen in de zaak. Door een combinatie van traditie en eigenaarschap hebben zij een frisse dynamiek gebracht die heeft bijgedragen aan exponentiële groei van ruim 20% per jaar en het voortbestaan van onze formule.
"We zijn trots op wat onze zonen hebben bereikt en hoe zij het erfgoed van ons familiebedrijf hebben omarmd", zegt Van der Spoel. “We zijn natuurlijk een Nederlandse franchiseorganisatie en iedere franchise vestiging heeft zijn lokale ondernemer in het veld, maar ook bij het aanstellen van onze nieuwe franchisenemers kijken we naar familiare achtergronden. Omdat we zelf hebben meegemaakt dat dit veel voldoening kan brengen bij een mogelijke voortzetting in de verre toekomst”. 

Terwijl TOPP Nederland zijn 25-jarig bestaan viert, blijft het bedrijf zich richten op de toekomst door het voortzetten van de franchise als een familiebedrijf. Met een sterke nadruk op het delen van belangrijke waarden die je vaak als familie hanteert en het betrekken van nieuwe franchisenemers die deze waarden omarmen, is TOPP Nederland op zoek naar partners die willen bijdragen aan het voortzetten van het succesverhaal. "We geloven sterk in het belang van samenwerking en het delen van gemeenschappelijke doelen", benadrukt Van Huet. "Door te blijven investeren in ons concept, de relaties met semioverheden en het delen van onze passie voor kwaliteit en service, zijn we ervan overtuigd dat we samen nog vele jaren van succes tegemoet gaan."

Het delen van het verhaal van TOPP Nederland is niet alleen een viering van zijn eigen prestaties, maar ook een inspiratie voor andere familiebedrijven die streven naar continuïteit en groei in een steeds veranderende zakelijke omgeving.

Over TOPP Nederland  

TOPP Nederland is een toonaangevend franchiseorganisatie dat zich toelegt op hygiënische oplossingen voor organisaties met 1.000, maar ook 10 medewerkers. Van het reinigen en onderhouden van het sanitair tot het bijvullen van dispensers en aanvullen van voorraad. Alles op de klant te ontzorgen bij deze essentiële basisbehoeften. Sinds 1999 heeft het bedrijf een reputatie opgebouwd voor persoonlijke service, een hoge integriteit en klanttevredenheid. Met een sterke focus op Vrijheid, Aandacht en Resultaat blijft TOPP Nederland zich inzetten dat een schoon toilet uiteindelijk voor iedereen toegankelijk moet zijn. 

Quote

Economie nu.nl

18 oktober 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching