Economie & Duurzaamheid
Typography

Floreren in een wereld met machine-intermediatie: het STM Trends Report - NLMagazine, Bookytrade, Economie - Wanneer enkele van de toonaangevende technologische geesten in wetenschappelijke publicaties elk najaar samenkomen om hun kristallen bollen te polijsten, is het resultaat altijd een verkwikkende en verhelderende ervaring geweest.

Dit jaar is het niet anders gebleken. Op de STM-conferentie in Washington, DC is vandaag de nieuwe STM Trends 2028 vrijgegeven.

In plaats van zich strikt te concentreren op technologie en de implicaties ervan, nam de groep een iets bredere kijk en omvatte een meer diverse pool van deelnemers. Niet alleen leden van de STM Standards and Technology Committee, maar ook vertegenwoordigers van de commissies Open Research, Research Integrity en Social Responsibility, evenals een aantal tijdschriftredacteuren die bij het proces betrokken waren. De output is een visie op een wereld waarin mens en machine zijn geïntegreerd en betrokken zijn om onderzoekers te ondersteunen bij het navigeren door een steeds complexere wereld die zowel analoog als digitaal is.

Voorafgaand aan de start van de bijeenkomst in Londen in december begonnen de deelnemers met een oefening gericht op het bedenken van krantenkoppen vanaf het jaar 2028. Tijdens de bijeenkomst ging de groep dieper in op de trends en problemen waarmee onze gemeenschap tegen het einde van de jaren 2020 te maken zou kunnen krijgen. Terwijl we nadenken over waar we staan, hoe dingen zullen veranderen en wat interessant kan zijn voor degenen in de toekomst, voegt het resulterende perspectief waarde toe aan de output, die nu beschikbaar is op de STM-website.

Read the full article

Bron: STM-Publishing

Quote

Economie nu.nl

29 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching