Economie & Duurzaamheid
Typography

Feest tijdens het Maatschappelijk ontbijt in de Gravenzaal! - 023 Haarlem en wijde omgeving, Economie & Duurzaamheid, Vrijdag 15 maart vierde Bedrijf & Samenleving haar 15-jarig jubileum in de Gravenzaal van het stadhuis in Haarlem. Het jaarlijkse maatschappelijk ontbijt op de landelijke ‘NL-Doet’-dag kreeg hierdoor een extra feestelijk tintje.

Ruim 80 bedrijfspartners waren aanwezig en vierden dit heugelijke feit samen met Burgemeester, J. Wienen, beschermheer van Bedrijf & samenleving en wethouders. Marijke Aukema verwelkomde de gasten en bedankte alle aanwezigen voor hun steun en support gedurende de afgelopen 15 jaar. Uiteraard was er taart en een ‘proost-moment’, want feestjes moeten worden gevierd!

Marijke: “Jullie zijn onze collega’s. Met veel enthousiasme faciliteren het Haarlemse bedrijfsleven en de gemeente Haarlem onze projecten. Kortom, zonder jullie geen Bedrijf & Samenleving. Met elkaar verzetten we veel werk en ondersteunen jongeren, volwassenen en maatschappelijke organisaties die een steuntje in de rug kunnen gebruiken”.

Frenk van der Linden

hoste deze mooie bijeenkomst op inspirerende en op zijn ‘typische Frenk-eigen’ wijze. De getoonde films en interviews namen de partners mee in de projecten die Bedrijf & Samenleving de afgelopen 15 jaren heeft ontwikkeld en uitgevoerd. Mooi en ontroerend om van de deelnemers te horen wat het voor hen heeft betekend om deel te nemen aan de uiteenlopende projecten van Bedrijf & Samenleving.

Mentoren vertelden over hun ervaringen met de jongeren, vaak slechts maar uurtje in de week. “Wat ís dat nou, een uurtje per week, dat doé je toch gewoon!”, aldus een van hen.

“Mijn leven is echt veranderd, ik heb nu een echte baan! Mijn mentor, wat een prima begeleider, een perfecte ‘meedenker’. We zijn na al die jaren dan ook echte vrienden geworden”, zo vertelde een van de deelnemers.

Ondernemers die jongeren een kans willen bieden, vertelden wat voor meerwaarde Bedrijf & Samenleving biedt voor hun werknemers. “Het is goed om diversiteit in je bedrijf te stimuleren. En de jeugd heeft de toekomst, dus we moeten daarin investeren”, aldus een van de deelnemende ondernemers.

In een goede sfeer betrad Merijn Ruis het maatschappelijk ontbijtpodium, en stelde het publiek bezielende vragen over geluk en wat je nu eigenlijk gelukkig maakt. Verbinden, elkaar zien en communicatie: daar gaat het allemaal om!

Frenk sloot vervolgens de bijeenkomst af met de woorden van een Haarlemse Filosofe: “In een wereld vol polarisatie, waar het CBS-rapport laat zien dat rijk en arm, hoog en laag opgeleid steeds meer gescheiden werelden zijn, wil Bedrijf & Samenleving deze met elkaar verbinden, zo gaan we elkaar beter begrijpen en wordt de wereld misschien een beetje mooier”.

En laat dat nou net zijn wat Bedrijf & Samenleving doet!
Laten we daar met elkaar de volgende 15 jaar gezamenlijk aan werken.

Last but not least werd er nog een groepsfoto gemaakt van een groot aantal mentoren, begeleiders en ondernemers en die foto mag in dit artikel natuurlijk niet ontbreken.

Kon je er niet bij zijn?

Jammer natuurlijk, maar de getoonde films kun je binnenkort zien op onze website.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue