Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine/Amsterdam, Economie & Duurzaamheid, fietsen, sport - Roetz Bikes laat op 22 januari a.s. haar retailers van dichtbij zien waarom circulaire fietsen voordelig zijn voor mens, milieu en monteur.

Van afgedankte frames naar unieke design fietsen
Meer dan 60 dealers in Nederland hebben de circulaire collectie al opgenomen in hun assortiment, dat wordt gekenmerkt door hun aangename en unieke retro stadsfiets design. Maar wat je van de buitenkant niet ziet is dat de frames van deze modellen ooit op de schroothoop lagen en nu weer in nieuwstaat verkeren. Bovendien wordt de assemblage gedaan door mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Het verhaal achter de fiets krijgen dealers te horen, te zien en te voelen op de Roetz Dealerdag van 2024.

Roetz laat voelen hoe circulair rijdt
Maar de circulaire fietsfabrikant doet nog meer uit de doeken. Vorig jaar ontving de voorloper van duurzame fietsen twee awards voor het circulaire design van de Roetz Life, een modulair ontworpen en tevens sociaal in elkaar gezette e-bike. Accountmanager Brian Monster realiseert zich dat juryleden de fiets beoordelen op het verhaal, maar dat monteurs de e-bikes vooral zelf moeten ervaren om het kwartje echt te laten vallen. “Nu ‘s werelds eerste circulaire e-bike al voor de consument in de winkel te koop is, wordt het hoog tijd dat de echte experts [de monteurs] zelf ondervinden hoe circulair rijdt,” zegt Monster. “Daarnaast ben ik super benieuwd naar de reactie op onze eigen Roetz motor, het kloppende hart van de e-bike, waarbij de versnellingsnaaf in de motor is ondergebracht.”

Programma Roetz dealerdag
Volgens Monster draait Roetz verder geen doekjes om het programma dat de genodigden kunnen verwachten op 22 januari. Naast uitgebreide mogelijkheden om de Roetz Life e-bike te testen en (technisch) te bevragen, is het programma erg no-nonsense opgezet. Tijdens het evenement zal er goede koffie zijn, een BBQ lunch en genoeg ruimte voor de bezoekers om rustig met elkaar te praten envoor de spits naar huis te kunnen.

Het programma van de Roetz Dealerdag wordt weliswaar door medewerkers van Roetz aan elkaar gepraat, de inhoud wordt vooral bepaald door de bestaande zakelijke relaties aan het woord te laten. Zo zal Gijs Spil, Managing Director van HelloRider aanwezig zijn om iets te vertellen over waar zij denken dat de leasemarkt voor e-bikes naartoe gaat bewegen. Het programma wordt aangevuld met een rondleiding door de fabriek en ook zal Roetz bekendmaken welke campagnes ervoor moeten zorgen dat het duurzame fietsmerk ook

‘groene kopers’ naar de winkels van hun aangesloten dealers gaat sturen voor een testrit.

De Groene Bokaal
“Het was voor niemand in de fietsindustrie echt een gemakkelijk jaar. Maar dat betekent niet dat we geen waardering en erkenning kunnen toekennen aan de dealers die het meest bij hebben gedragen aan een groenere wereld,” vervolgt Monster. “Hiervoor hebben we de Groene Bokaal in het leven geroepen. Een klein aandenken van grote waardering die makkelijk past op de toonbank.” De nominaties worden op de dealerdag bekendgemaakt en de uitreiking van de bokaal zal plaatsvinden op het B2B FESTIVAL in de Brabanthallen in Den Bosch.

De Roetz Dealerdag op 22 januari start om 11.00u en is open voor maximaal 75 retail professionals; monteurs, winkeleigenaren en alles daar tussenin kunnen zich aanmelden.

Meer informatie
KLIK HIER om je aan te melden voor de Roetz Dealerdag
WWW.ROETZ-BIKES.COM

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

30 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue