Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine/Groningen Economie & duurzaamheid, Energie, subsidies - De Eerste Kamer heeft op 3 oktober jl. ingestemd met het wetsvoorstel eenmalige energietoeslag 2023. Dit betekent dat huishoudens met een laag inkomen ook dit jaar recht hebben op een tegemoetkoming in de energiekosten.

Gemeente Groningen heeft deze week de beleidsregels vastgesteld voor deze energietoeslag. Het bedrag voor huishoudens tot 120 procent van de bijstandsnorm is € 800. Voor huishoudens met een inkomen tussen de 120 en 140 procent van de bijstandsnorm is € 400 beschikbaar.

Eelco Eikenaar wethouder Inkomen en Schulden: “Ik ben blij dat we de eenmalige energietoeslag ook in 2023 mogen uitbetalen. We zien steeds vaker mensen, ook net boven het sociaal minimum, die hun financiën niet meer rond krijgen. Met de energietoeslag kunnen we huishoudens op of net boven het sociaal minimum helpen met het betalen van de energierekening.”

Streven naar zo snel mogelijk uitbetalen energietoeslag
Het uitbetalen van de energietoeslag doet de gemeente in verschillende perioden. Deze keus is gemaakt om eerst de inwoners waarvan de gemeente weet dat ze recht hebben op de toeslag, automatisch te kunnen betalen. De eerste automatische uitbetaling is bij een groot aantal huishoudens binnen vóór 10 november 2023. De tweede automatische uitbetaling doet de gemeente vóór 1 december 2023.

Aanvragen energietoeslag
Inwoners die niet automatisch de energietoeslag 2023 ontvangen, maar wel tot de doelgroep behoren, kunnen vanaf 1 december een aanvraag indienen. Het formulier staat op onze website van 1 december 2023 tot en met 31 mei 2024.

Meer informatie over de energietoeslag 2023 kunt u vinden op onze website.

Quote

Economie nu.nl

29 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching