Economie & Duurzaamheid
Typography

Door Martine Straver, Marketing Director, Nefit Bosch - NLMagazine Economie & Duurzaamheid, Electra, waterstof - Groene waterstof is onmisbaar voor een klimaatneutrale wereld en de ontlasting van het elektriciteitsnet. Met de focus alleen op elektrificatie komen we er niet.

Waterstof is goed te transporteren, op te slaan en stoot bij verbranding geen CO2 uit. We hebben in Nederland een uitstekende gasinfrastructuur die met beperkte aanpassingen geschikt is voor waterstof. Een reeks pilots heeft aangetoond dat het kan, zowel in Nederland, als daarbuiten.

Brandstofcelsystemen
Brandstofcelsystemen die werken op waterstof zijn een essentiële bouwsteen voor een duurzame energiemix met een fors lagere CO2-uitstoot, zowel voor transport en industrie, als voor gebouwen. Met brandstofcellen in wijken, bij bedrijven en bij oplaadstations kun je netcongestie voorkomen.

Waterstofeconomie
Politiek en bedrijfsleven zouden meer werk moeten maken van de totstandkoming van de ‘waterstofeconomie’. Met name moet het tempo van de waterstofproductie in Europa worden opgevoerd. We moeten nu echt aan de slag gaan, willen we in de toekomst onze energievoorziening veilig stellen.

Waterstoftechnologie
Bosch start onder meer met de serieproductie van brandstofcelsystemen. In Nederland gaat het bedrijf componenten maken voor elektrolysers die nodig zijn om groene waterstof te produceren. In totaal werken bij Bosch al meer dan 3.000 mensen aan waterstoftechnologieën. De komende drie jaar steekt het bedrijf nog eens 2,5 miljard euro in waterstoftechnologie.

Bron: Nefit Bosch

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

01 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue