Economie & Duurzaamheid
Typography

Door Jacob van Leeuwen, directeur, Kiwatt - NLMagazine Energie, Economie & Duurzaamheid - Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) wil bedrijven mogelijk verplichten in piekuren minder stroom af te nemen. Stroomuitval en wachtlijsten voor bedrijven en huishoudens; het is allemaal te voorkomen. Een batterij zorgt voor het maximaal verbruiken van eigen opgewekte stroom en een vergroting van de netcapaciteit, door de batterij te laden buiten de piekmomenten.

Onorthodoxe maatregelen
Het demissionaire kabinet wil de overbelasting van het stroomnet aanpakken door onorthodoxe maatregelen in te voeren, zoals een verplichting om in de piekuren minder stroom af te nemen of tijdens piekmomenten de machines even stil te zetten of minder hard te laten draaien. Dat het overvolle netwerk problematisch is zal niemand ontkennen en er moet hard gewerkt worden aan de verbetering van het netwerk, maar op korte termijn is er een oplossing.

Een batterij voorkomt precies de extreme maatregelen die Jetten voorstelt. Het stelt bedrijven namelijk in staat om geen stroom van het net te verbruiken tijdens piekmomenten, daarnaast kan een batterij dienen als noodstroomoplossing en de capaciteit van de aansluiting hoeft niet te worden verzwaard. Je voorkomt dus wachtlijsten en je blijft als bedrijf zelf in controle. De perfecte oplossing voor het huidige netwerkprobleem in Nederland.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

01 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue