Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine/Wanssum Economie & Duurzaamheid, Lifestyle & Gezondheid – Een ondernemer die serieus werkt maakt van de zakelijke markt. Dat is Rob Dekkers, eigenaar van Dekkers Tweewielers. Van zijn succesvolle winkel gaat de spin-off Dekkers Business Bikes nu een grote vlucht maken.

De verkoop van zakelijke fietsen is bij Dekkers al een jaar of tien geleden gestart, gewoon vanuit de winkel. Het huidige winkelpand is in 2018 in gebruik genomen met een gloednieuw experience center van 2000 m2. In 2021 hebben ze een nieuw pand voor zakelijke fietsen op het terrein gezet. Daar werden de nieuwe fietsen voor de winkel en de zakelijke markt opgebouwd, en reparaties aan zakelijke fietsen uitgevoerd. Maar omdat beide activiteiten als een speer gingen, werd het ruimtegebrek steeds pijnlijker en gingen ze op zoek naar een extra pand in de regio.

Jip van Mil is eindverantwoordelijk voor de zakelijke markt bij Dekkers. Hij geeft aan dat ze een pand op het oog hadden, dat voorheen van een projectontwikkelaar was. Begin dit jaar is dat bedrijfspand aangekocht om de zakelijke activiteiten daar dus onder te brengen.
“De eerste maanden hebben we gebruikt om het helemaal op te knappen en in te richten en een tuin aan te leggen. Sinds kort zitten we er nu in. Er moeten nog wel wat dingen gebeuren, maar we konden starten omdat de basis al staat,” aldus Van Mil.

Dekkers Business Bikes vliegt steeds meer sectoren aan
De werkplaats, die een groot gedeelte van het pand inneemt, staat goed vol met fietsen die in slagorde zijn opgesteld. “We hebben de afgelopen jaren veel fietsen verkocht aan o.a. uitzendbureaus in de regio. Stadsfietsen, waar we ooit mee begonnen zijn, doen we al een jaar of tien. Toen corona begon hadden die uitzendbureaus een serieuze uitdaging om al de medewerkers van A naar B te bewegen. Dat deden ze altijd in busjes, maar dat kon ineens niet meer,” vervolgt Van Mil. “Dat was het moment waarop ze begonnen zijn met het aanschaffen van e-bikes.

We gaan inmiddels naar de 10.000 zakelijk geleverde fietsen, alleen hier in de regio aan uitzendbureaus. Naast de uitzendbranche zit ook de agrosector vol potentieel. Die huisvest veelal de werknemers zelf, maar zij hebben ook vervoer nodig. “En zo vliegen we wel meer sectoren aan. Dat doen we met een vast portfolio aan zakelijke projectfietsen. Van simpele stadsfiets tot onze nieuwe hufterproof e-bike.

Daag ons maar uit
De private label fiets heeft een basisframe en alles wat er al dan niet op zit, kun je zelf selecteren. Dekkers Business Bikes heeft echter ook één model, waarmee ze maatwerk voor de klant kunnen leveren. Een mooi voorbeeld daarvan is een fiets, die ze speciaal voor een nieuwe klant ontwikkeld hebben. “Deze fiets heeft een lak die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen in categorie 5. Reguliere leveranciers trokken hun handen er vanaf. Ik zei ‘dat gaan we regelen’. Dit is een private label fiets, met gewoon een basis frame en alles wat er op zit kan je zelf selecteren. Dit is een fiets waarbij we zeggen ‘daag ons maar uit’.”

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

28 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue