Economie & Duurzaamheid
Typography

Door Hilde Krens, Manager financiële educatie, Volksbank. - NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Door kinderen op jonge leeftijd te leren omgaan met geld, vermindert de kans op financiële problemen op latere leeftijd.

Lesmateriaal moet daarom aandacht hebben voor actuele onderwerpen zoals cybercrime en duurzaamheid, en aansluiten op de behoeften van kinderen en leerkrachten. Omgaan met geld is een essentiële vaardigheid voor het goed functioneren in de maatschappij.

Geld is een thema dat steeds meer leeft en dat zien we terug in de groeiende vraag naar financiële educatie. Als de Volksbank zijn we er trots op dat we dit kwartaal al bijna 200.000 kinderen hebben kunnen helpen om slim om te gaan met geld via onze gastlessen op scholen en het gratis lesmateriaal van Eurowijs.

In het eerste kwartaal van 2023 is het aantal aanvragen naar lessen en lesmateriaal van Eurowijs met 40 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. In vijf jaar tijd is het aantal aanvragen in het eerste kwartaal zelfs meer dan verdubbeld.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

18 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue