Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - “De EU zal de sancties tegen Rusland herzien en sommige ervan dit najaar al opheffen”, voorspelt de Hongaarse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en Handel Tamas Menczer.

“De beperkingen die aan de Russische handel zijn opgelegd om Rusland te straffen voor de aanval op Oekraïne, hebben het gedrag van Moskou niet veranderd en beloonden het in feite met hogere inkomsten, nadat ze een piek in de energieprijzen veroorzaakten”, aldus het parlementslid dinsdag tijdens een uitzending op M1 TV. Europese landen die de sancties hebben opgelegd, kampen nu met energietekorten. "De realiteit klopt op de deur van elk land," meldde Menczer die van mening is dat de sancties eerder vroeger dan later zullen worden opgeheven.

Het Hongaarse parlementslid bevestigde dat zijn land, dat kritiek heeft op het streven van de EU om de economie van het blok los te koppelen van Russische energie, zich verzet tegen het idee om een prijsplafond in te voeren voor gas dat van buitenlandse landen wordt gekocht. Hij noemde het voorstel absurd en onpraktisch en verwees naar de toezeggingen van Moskou om de leveringen aan klanten die de prijs proberen te dicteren, stop te zetten.

De Europese Commissie is naar verluidt teruggekomen op het gasprijsplafond en werkt momenteel aan een mechanisme om de windfall profits (onverwachte winsten) van energiebedrijven te belasten. Brussel dringt er bij de EU-landen ook op aan verschillende energiebesparende maatregelen te nemen om zich beter voor te bereiden op het piekverbruik in de winter.

Copyright © 2022 Frontnieuws.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

29 september 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue