Economie & Duurzaamheid
Typography

NL Magazine Duurzaamheid - Zaterdag jl, 19 maart 2022, hebben wij, Zeilfort Kudelstaart en Stichting MEERGroen/Meerbomen.nu , met ondersteuning van het Hoogheemraadschap van Rijnland en Ballast Nedam, tussen 10 en 16.00 uur meer dan 18.000 duizend zaailingen van 40 soorten bomen en struiken uitgedeeld aan inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. Deze actiedag paste ook goed in het door de gemeente Aalsmeer aangenomen Bomenplan!

Er ontstond een ware file op de Molenvlietweg. Het enthousiasme was groot. De gratis bomen en struiken hebben een weg gevonden naar een tuin van zeker 800 particulieren alwaar ze CO2 kunnen opnemen. Op deze wijze hebben Aalsmeerders en Kudelstaarters meegeholpen aan een beter klimaat en aan de biodiversiteit in de gemeente.

Vele zaailingen zijn op het Fortterrein geoogst, en in de gemeente Aalsmeer op plekken waar gebouwd of verbouwd wordt. Ook enkele leden van politieke partijen hebben meegeholpen om de zaailingen te ‘redden’.

Van een mevrouw ontvingen we een berichtje na afloop van de uitdeelactie: “we vonden het ontzettend leuk! Goed georganiseerd en zulke vriendelijke mensen die hielpen. Onze tuin is weer wat groener. Complimenten voor deze actie!”

Met deze weggeefactie van 18.000 (inderdaad: achttienduizend!) heeft het Fort Kudelstaart een positieve bijdrage willen leveren aan het vervangen van 80 bomen die op het fortterrein helaas moesten worden gekapt. Op den duur wordt het hele fortterrein weer ingericht zoals het bomenplan voor het fort destijds in 1906 is opgesteld.

De positiviteit van alle mensen die een boom of struik hebben gehaald, deed ons goed!

Laten we meer van dit soort positieve acties met elkaar ontplooien, lieve mensen uit Aalsmeer en Kudelstaart. We merkten tijdens de fototentoonstelling over ‘De Hollandse Waterlinies’ (UNESCO Werelderfgoed) dat door het openstaan van het toegangshek vele mensen het terrein opwandelden of fietsten om een kijkje te nemen rondom het fort. Waarom? Omdat ze enorm nieuwsgierig zijn naar het al heel lang afgesloten fort!

We komen graag in contact met mensen die deze aanpak aanspreekt. 

Die aanpak bestaat uit:
- handen uit de mouwen steken om wat te doen aan wat verbetering behoeft;

  • Samen er iets leuks van maken;
  • Met de natuur meewerken in plaats van er tegenin;
  • Geven maakt gelukkiger dan bang zijn dat je te kort komt;
  • Waar een wil is, is een weg: linksom of rechtsom

Elke maandagmiddag werken we al aan het beheer van het fort, maar we zoeken projecten in elke wijk.

 Neem gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  om mee te doen om te overleggen over mogelijkheden.

Quote

Economie nu.nl

20 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching