Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - West-Australië, dat bekend is komen te staan als ‘De Kluizenaarsstaat’, zou op 5 februari 2022 zijn grenzen openen na twee jaar te zijn gesloten, kort nadat de COVID-pandemie was uitgeroepen. Premier McGowan besloot de grenzen niet meer open te stellen vanwege de verspreiding van de Omicron-variant van het SARS-CoV-2-virus

Aanvankelijk kende Australië strenge internationale en binnenlandse grenssluitingen, maar na verloop van tijd hieven veel staten, met uitzondering van West-Australië, hun grensbeperkingen op als reactie op de kritiek dat de grenssluitingen het recht van de burgers om te reizen, schonden.

Premier McGowan zei onlangs dat de grens voor onbepaalde tijd gesloten zou blijven.
De sluiting van de grenzen in West-Australië heeft gevolgen gehad voor de bedrijven in de staat. Wesfarmers, een in Perth gevestigd bedrijf en een van de grootste particuliere werkgevers in Australië, heeft daarom besloten de westkust van Australië te verruilen voor de oostkust van Australië. In haar verklaring meldde het bedrijf ‘dat het nu vrijwel onmogelijk is om een nationaal bedrijf te runnen vanuit Perth’. Wesfarmers heeft vraagtekens gezet bij de noodzaak om de grenzen dicht te houden en bij de voortdurende quarantaines. “Helaas blijven we in West-Australië in het ongewisse en hebben we een plan nodig om verder te gaan”, aldus het bedrijf.

Bron originele artikel: The Vaccine Reaction
Vertaling: Door Frankema
Stichting Vaccinvrij

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

20 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue