Economie & Duurzaamheid
Typography

NL Magazine Economie — Nederland kent momenteel een zeer lage werkloosheid. Een positieve trend, zeker gezien de pandemie waaruit we langzaamaan komen. Voorafgaand aan de pandemie werd door veel economen nog een ontslaggolf verwacht in verschillende sectoren. Bedrijven hebben mede door de lage werkloosheid moeite om geschikt personeel te vinden.

Kijk bijvoorbeeld eens naar het aantal vacatures in Rotterdam, Den Haag of bijvoorbeeld Amsterdam. Het aantal is historisch hoog en vrijwel niet in te vullen met het beschikbare aantal werkzoekenden in deze regio’s. Hoe kun je als bedrijf toch het juiste personeel vinden in deze tijd? In dit artikel zetten we de opties op een rijtje.

Publiceer vacatures en probeer op te vallen 

Met het grote aantal vacatures op het internet lijkt een vacature plaatsen haast geen nut te zullen hebben. Hoe vindt een werkzoekende jouw vacature en op welke manier voorkom je dat deze alsnog voor een concurrent kiest? Er zijn verschillende manieren om op te vallen. Gebruik een andere toon, kies bijvoorbeeld voor een informele toon. Ook is het leuk om in de vacature alvast een omschrijving van de werkdag te zetten. Zo heeft een werkzoekende direct een goed beeld bij hetgeen hij of zij straks gaat doen. Een derde optie is het vermelden van aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan extra vakantiedagen, een bonus aan het eind van het jaar, enzovoorts. Een vacature plaatsen kan op verschillende websites gratis. Plaats de vacature ook op je eigen website.

School bestaande medewerkers om

Als bedrijf ben je niet alleen op zoek naar nieuw personeel. Veel bedrijven werken momenteel aan de automatisering van processen. Door processen te automatiseren zijn sommige functies straks mogelijk niet meer nodig binnen de organisatie. Voorkom dat je personeel moet ontslaan door hen om te laten scholen. Er zijn verschillende opleidingsinstituten die thuisstudies aanbieden. Laat bestaande medewerkers deze opleidingen volgen en zet ze na afronding van de opleiding elders in binnen de organisatie.

Betrek je personeel bij het wervingsproces

Je bestaande medewerkers kunnen een cruciale rol spelen bij het werven van nieuw personeel. Laat hen bijvoorbeeld vacatures delen in hun eigen netwerk, laat men een video opnemen en publiceer deze op je website om nieuw mensen te trekken. Ook kan het interessant zijn om samen met een medewerker een praatje te houden op een hogeschool of universiteit. Studenten zijn vaak op zoek naar een organisatie waar ze hun afstudeeronderzoek uit kunnen voeren. Door hen deze kans te bieden kun je ze vaak verleiden om ook daadwerkelijk voor je organisatie te gaan werken. 

(Foto: Robert Tjalando via Unsplash)

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

06 december 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue