Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie - Clubhouse is een nieuwe audio-based community app, als alternatief voor offline netwerken. De app trekt miljoenen nieuwe gebruikers aan. Clubhouse is alleen op iPhone beschikbaar en er zijn duizenden Nederlandse ondernemers actief. Digital community expert Maartje Blijleven organiseerde onlangs als eerste een masterclasses over Clubhouse in Nederland. Zij legt daarin uit hoe de app werkt en hoe je jezelf op deze audio-based community app kan laten zien.

Mensen leren kennen tijdens coronacrisis
Duizenden Nederlandse ondernemers storten zich de laatste tijd op de nieuwe audio-community Clubhouse, als alternatief voor offline netwerken. Maartje Blijleven, digital community expert en #1 bestsellerauteur van ‘We love communities’ ontdekte het platform als een van de eerste Nederlandse ondernemers. Zij voorspelt dat dit weleens ‘The next big thing in social media’ kan worden. ”Mensen willen graag nieuwe contacten opdoen en spontane gesprekken voeren. Vanwege de lockdown kan dit nu amper. Ondernemers zoeken inspiratie, maar ook manieren om nieuwe klanten te ontmoeten”, aldus Blijleven.

Van koffiepraat tot inhoudelijke gesprekken
Clubhouse is een app waar ondernemers informele audiogesprekken kunnen voeren. Bij het openen van de app zijn verschillende kamers (zogenoemde rooms) zichtbaar, waar ondernemers kunnen praten met mensen van over de hele wereld. Deze gesprekken variëren van korte samenspraken over kleine onderwerpen tot inhoudelijke conversaties die soms echt lang duren en waar deelnemers live coaching krijgen. Gebruikers kunnen hun interesses aangeven en makkelijk van de ene naar de andere kamer gaan. Daarbij blijven ze hangen in de kamer waar zij het gesprek het meest interessant vinden. Op deze wijze is Clubhouse  een soort kruising tussen een podcast en een online community. Luisteraars kunnen bijvoorbeeld gewoon hun hand opsteken als ze een vraag hebben of over een onderwerp willen meepraten. En dat is natuurlijk weer interessant voor het eigen podium en eigen zichtbaarheid. Toegang tot de app is alleen mogelijk door een uitnodiging van iemand anders. Alle gesprekken zijn live en worden niet opgenomen.


Zo introduceert Maartje Blijleven zichzelf
Hallo, ik ben Maartje Blijleven, Online Community Coach voor ambitieuze ondernemers. Ik ben #1 bestseller auteur, keynote spreker en al 20 jaar digital community expert voor bedrijven zoals Endemol, KLM, Facebook en ondernemers. Als oprichter van de Community Leaders Club en Online Community Academy, weet ik hoe je een community begint, laat groeien en winstgevend maakt. 
Mensen noemen me ook wel de 'queen of communities' van Nederland en Belgie, omdat ik regelmatig in de media kom en al honderden ondernemers en professionals hielp om succesvol te zijn met hun eigen online community.


Dat mijn Community Leaders Formule werkt, bewees ik met mijn eigen gratis Facebookgroep, de Community Leaders Club. 
In 3 weken tijd had ik niet alleen 322 leden in mijn community, maar haalde ik ook 2.985 euro aan omzet binnen via nieuwe klanten! Een maand later waren dat 636 leden en 9.950 euro aan extra inkomsten. Nog een maand later 1.130 leden en 29.850 euro. Binnen 3 maanden 1.130 leden, 43 nieuwe klanten en 42.785 euro aan extra omzet dankzij mijn online community. Wauw!

Inmiddels ben ik ook de Community Leaders Club gestart op Clubhouse, want ongelooflijk goed werkt om mijn business een boost te geven. 


Meer informatie
Wilt u meer weten over Clubhouse, raadpleeg dan https://www.welovecommunities.nl/gratis-webinar-clubhouse-basics

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue