Economie & Duurzaamheid
Typography

NL  Magazine Economie - Doktersophakken.nl is overgenomen door Veerle Smit en Romée Snijders. Beide artsen worden de nieuwe gezichten van het platform dat zij verder willen gaan uitbouwen. Tahnee de Vringer heeft Doktersophakken.nl als arts opgezet om ambitieuze vrouwelijke artsen in hogere functies meer zichtbaarheid te geven.

Dokterophakken.nl heeft afgelopen jaren tientallen inspirerende vrouwelijke artsen geïnterviewd onder wie Wanda de Kanter en Angela Maas. “Het is zo belangrijk om vrouwelijke rolmodellen te laten zien”, vindt Veerle Smit. “Dat is de reden waarom Romée en ik het platform overnemen en verder gaan uitbouwen. We zijn nu vooral actief op Instagram en als blog. In de toekomst zijn we ook van plan om netwerkevenementen te organiseren.”

Steeds meer vrouwelijke artsen
Uit de cijfers blijkt dat steeds meer vrouwen starten met de studie Geneeskunde. Zo’n 70% van de studenten Geneeskunde is vrouw en dus zullen steeds meer vrouwen in de toekomst arts worden. De enthousiaste Veerle Smit en Romée Snijders willen deze vrouwelijke artsen laten zien en zullen elke maand ook nieuwe gezichten presenteren. In de toekomst zal Doktersophakken.nl eveneens ook aandacht besteden aan inhoudelijke thema’s zoals gelijke salarissen voor mannen en vrouwen in de zorg.

Meer informatie over deze enthousiaste damesVeerle Smit en Romée Snijders

Bron: Doktersophakken.nl

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue