Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Volgens de Europese Commissie is de gebouwde omgeving in Europa verantwoordelijk voor ongeveer 40 procent van het totale energiegebruik.

In het kader van de Green Deal en de klimaatambities heeft men daarom extra inzet aangekondigd op renovaties van gebouwen. Dit is gepubliceerd op 14 oktober jl. via de mededeling ‘een renovatiegolf voor Europa’. Het doel van dit rapport is de renovatiegraad (het tempo van renovaties) van gebouwen in de EU te verdubbelen tegen 2030.
Er worden verschillende maatregelen aangekondigd zoals financiering, regelgeving en beleid. Deze maatregelen zullen in 2021 verder worden uitgewerkt. Dan wordt ook duidelijk wat dit betekent voor Nederland.

Het verdubbelen van het renovatietempo moet niet alleen bijdragen aan de klimaatambities, maar ook leiden tot extra werkgelegenheid – circa 160.000 banen in de EU- en investeringen in de (bouw)sector. Daarmee draagt de renovatiegolf ook bij aan een sterker economisch herstel na de coronacrisis volgens de Commissie. De EU documenten vindt u hier, de eerste beoordeling van Nederland van de plannen is hier te vinden.

Bron: Ministerie Binnenlandse Zaken

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

28 maart 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue