Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - De media en politici waarschuwden dat het coronavirus in Duitsland zou leiden tot honderdduizenden doden.

Dat is niet gebeurd, schrijven meer dan 30 artsen in een open brief aan bondskanselier Angela Merkel.


Covid-19 geen bedreiging
De meeste mensen die besmet raken met het virus krijgen milde klachten. De ziekenhuizen zijn leger dan ooit. De ic’s zijn nooit overbelast geweest, benadrukken de artsen. Ze voegen toe dat dit virus ongeveer net zo erg is als de jaarlijkse griep. In het griepseizoen van 2017/2018 stierven er in Duitsland bijvoorbeeld 27.000 mensen aan griep. Er zijn in Duitsland, dat inmiddels weer deels op slot is, tot nu toe ruim 11.000 coronadoden gemeld. “Covid-19 vormt al maanden geen bedreiging meer voor het Duitse volk.”


De artsen pleiten er dan ook voor om weer terug te keren naar normaal, een leven zonder beperkingen, angst en hysterie. De gevolgen van de angst die wordt aangewakkerd zijn volgens hen veel ingrijpender dan de schade als gevolg van Covid-19.


Natuurlijke immuniteit is het beste wapen

De groep wil dat onafhankelijke experts alle beschikbare gegevens gaan bestuderen en dat ondoeltreffende en schadelijke coronamaatregelen per direct worden opgeheven. Deze experts moeten volgens de artsen ook onderzoeken of het massale testen überhaupt nut heeft. In Duitsland worden momenteel 1,1 miljoen coronatests per week uitgevoerd, waarvan 99,3 procent negatief. Kosten: 82,5 miljoen euro.
“Vooral kinderen en jongvolwassenen moeten in contact komen met virussen om het immuunsysteem te trainen. Coronavirussen hebben altijd bestaan en zullen altijd blijven bestaan. Natuurlijke immuniteit is het beste wapen.”

De artsen roepen politici en medische professionals op te stoppen met het aanwakkeren van angst via de media. “Je moet mensen niet onnodig bang maken”, zeggen ze.


Bron: [Zero Hedge]

 

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

26 november 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Kranten ad

Aanbevolen artikelen