Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie en Duurzaamheid - Maar liefst 62% van de werkende Nederlanders beoordeelt een nieuwe collega op zijn of haar uiterlijk.

Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden is een vijfde eerder bereid om van een knappe collega werkzaamheden over te nemen dan van een minder aantrekkelijke collega.

Opvallend genoeg ligt de bereidheid om werk uit handen te nemen van knappe collega’s onder mannen (29%) bijna drie keer zo hoog als onder vrouwen (10%). Mannelijke dertigers zijn hiervoor het gevoeligst (38%).


Knappe collega’s
Uit het onderzoek blijkt verder dat knappe collega’s het op de werkvloer overigens niet per se gemakkelijk(er) hebben. Zo stelt maar liefst 21% van de werkende Nederlanders dat zij het lastig vinden om met een aantrekkelijke collega samen te werken. Ook zegt 13% een knappe collega minder (snel) serieus te nemen. Wanneer het om een onaantrekkelijke of ‘lelijke’ collega gaat, bedraagt dit percentage slechts acht. Mannen lijken overigens veel gevoeliger voor uiterlijk vertoon dan vrouwen. Zo neemt 14% van hen een aantrekkelijke- en 10% een onaantrekkelijke collega minder (snel) serieus. Onder vrouwen bedraagt dit slechts 11 en 5%.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

26 november 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Kranten ad

Aanbevolen artikelen