Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - In de maanden juli, augustus en september van dit jaar (het derde kwartaal) zijn er in totaal twaalf flexbedrijven failliet gegaan.

Dat is een opvallend laag aantal, hoe naar het ook is. Van de gevreesde faillissementsgolf in de uitzendbranche is vooralsnog dan ook voorlopig geen enkele sprake. Zo blijkt uit de nieuwsbrief van Flexmarkt, een uitgave van vakmedianet.

Het is bekend dat NLMagazines.com hoofdzakelijk positieve en innovatieve berichten plaatst op al haar 43 regionale digitale magazines en op haar landelijke versie NLMagazine.nl. Het is natuurlijk dramatisch dat er in het derde kwartaal dus twaalf flexbedrijven in de uitzendbranche failliet zijn gegaan, maar van de andere kant klinkt het ook enigszins hoopvol voor vele andere flexbedrijven in deze branche. De verwachtingen waren bijzonder negatief en dat schijnt dus te zijn mneegevallen in het derde kwartaal van dit jaar. Of dit een indicatie is voor de toekomst, kunnen we alleen maar hopen.


Nauwelijks corona-effecten
Tot op heden blijkt dat er nog steeds geen sprake is van een grote toename van faillissementen in de uitzendbranche. In het tweede kwartaal van dit jaar gingen weliswaar 33 flexbedrijven failliet tegen 21 in het eerste kwartaal; een stijgende tendens, die zich echter in het derde kwartaal dus niet heeft doorgezet. Het totaal aantal faillissementen in de uitzendbranche komt hiermee op 66. Ten opzichte van het hele jaar in 2019 is dit een duidelijke afname. Over het hele jaar in 2019 kwam het aantal failliete uitzendbureaus ruim boven de honderd. Van het verwachte effect van de coronacrisis is vooralsnog dan ook geen sprake. Laten we hopen dat deze dalende tendens zich voortzet.

 

Jos de Jong
Bron: Flexmarkt en  faillissementen.com

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

23 oktober 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Kranten ad

Aanbevolen artikelen