NLMagazine, Culinair - Zacht geroosterde flespompoen, licht bittere boerenkool en spruiten, knapperige appels, zoete vijgen, krokante noten en een heerlijke pittige dressing die alles samenbrengt. Dit recept is niet alleen heerlijk en gemakkelijk om voor te bereiden, maar zit ook boordevol gezonde ingrediënten.
Ingrediënten
(voor 4 grote porties of 6 kleinere)
Boerenkool (vooraf gemasseerd met olie en zeezout)
200 g quinoa
1 flespompoen
200 g spruiten
1 grote of 2 kleine appels
Vijgen (gedroogd of vers)
Granaatappelpitten
Pecannoten
Pompoenpitten
Dressing:
5 el appelbalsamicoazijn
2 el honing
2 el extra vierge olijfolie
2 tl dijonmosterd
2 el vloeibare tahini
Royaal zout en peper
Bereiding
Rooster de flespompoen in de oven met extra vierge olijfolie, zout en peper en kook de quinoa. Snijd ondertussen de harde uiteinden van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Kook ze in 6 minuten beetgaar. Snijd de appel en vijgen en hak de pecannoten. Maak de dressing door alle ingrediënten in een kleine kom te mengen. Zodra de quinoa, spruiten en pompoen zijn afgekoeld, alles samenvoegen en genieten!