Door Jos de Jong - NLMagazine, Naslagwerken, literatuur, Formule 1, autosport - Met een inleiding door drievoudig wereldkampioen Sir Jackie Stewart bevat dit boek een verbluffende verzameling foto’s en indrukwekkende teksten vanaf het begin van deze spannende en gevaarlijke sport vanaf 1950 tot op de dag van vandaag.
Een must voor elke liefhebber van deze sport die ongetwijfeld de vingers aflikt van dit op sublieme wijze uitgegeven fraaie en historische documentatiemateriaal.
Uit de woorden van de makers zelf krijg je een perfect beeld van hoe getalenteerde F1-fotografen erin slaagden de opwinding en de snelheid, de essentie van de Formule 1, op foto vast te leggen. Beelden van wereldklasse van de auto's, de coureurs, de wereldberoemde circuits zoals Monaco, Monza en Silverstone etc. Alles prachtig weergegeven en begeleid en ondersteund door indrukwekkende en niet te evenaren teksten.
Het boek bevat natuurlijk ook de meest dramatische momenten van de hogesnelheidsgevechten tussen de diverse F1-rivalen. Tezamen met de foto’s en de imposante teksten wordt een uitgebreid beeld gecreëerd van de Grand Prix, 's werelds favoriete autosport. Zorgvuldig verzameld beeld- en tekstmateriaal over elke F1-kampioen wordt op indrukwerkkende manier verwoord, te beginnen met Giuseppe Farina die de allereerste Grand Prix won, tot en met de regerend wereldkampioen Max Verstappen.
Naast alle helden en iconen die deel uitmaken van deze spectaculaire sport, onthult men niet alleen het lef, de bravoure en de pure vaardigheid van degenen die autoracen tot leven brengen, maar geeft het imposante materiaal ons ook inzicht in hoe de wereld van de Formule 1 zich achter de schermen afspeelt.
Wil je meer weten over dit boek, ga dan naar Grands Prix - ACC Art Books Nederland
Specificaties
Uitgever : ACC Kunstboeken
ISBN : 9781788842686
Gepubliceerd: 7 oktober 2024
Bindend : Hardback
Grootte : 325 mm x 285 mm
Bladzijden : 300 pagina's
Illustraties : 131 kleur, 46 zwart/wit
Verkrijgbaar : Bij de betere boekhandel of neem contact met ons op via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.