25
Fri, Oct

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Bodegraven-Reeuwijk, Literatuur, Maria Magdalena - Geert Krimpen, Bodegraafse bestseller auteur, is op 17 oktober te gast in het Evertshuis en geeft een lezing over zijn laatste roman ‘Ik, Maria Magdalena’. Het was eigenlijk geen keuze voor hem om dit boek te schrijven. Het was het inlossen van een belofte. Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd moest verteld worden.

De vrouw die bijna 2000 jaar lang een prostituee en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam, Maria Magdalena. Ze is vastbesloten Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld. Tot ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid die Jezus in zijn kracht had gezet. Zal ze erin slagen haar stem te laten horen in een vijandige wereld die geen interesse heeft in wat vrouwen te vertellen hebben?

Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Na zijn debuutroman ‘De kabbalist’ (meer dan 100.000 verkochte exemplaren en uitgegeven in meer dan vijftien landen), schreef de populaire Bodegraafse auteur vele inspirerende romans. De pers omschrijft zijn werk als een ‘Uitmuntende vertelkunst en grondige research gecombineerd met diepzinnig spirituele leringen.’

De lezing begint om 20.00 uur, de tickets kosten € 12,50 incl. drankje en € 10,00 met bibliotheekpas (aan de theaterkassa). Ga voor meer informatie en reserveren naar www.evertshuis.nl 

Praktische informatie

Donderdag 17 oktober
Geert Kimpen | over ik, Maria Magdalena, Lezing
Entree  € 12,50 incl. Drankje | € 10,00 met bibliotheekpas
Aanvang 20.00 uur
Locatie Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven

Over Evertshuis

Het Evertshuis beoogt het beleven van theater, muziek, culturele en sociaal-culturele evenementen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te bevorderen. Het maken en beleven van kunst en cultuur ontroert, verrast en ontwikkelt talent. Dit geldt voor zowel amateurs als professionals.

Quote

Uitgaan nu.nl

25 oktober 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching