25
Fri, Oct

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Bijzondere bezichtiging ParkinsonGrasveld - NLMagazine/Tilburg, Kunst, Cultuur, Parkinson - Eindelijk, het is zover. De droom van Twan Hendriks Tilburgse kunstenaar is uitgekomen. Zijn kunstwerk, het ParkinsonGrasveld is af. Veel mensen uit Tilburg en omgeving hebben hieraan met veel enthousiasme meegewerkt.

Door zelf een grasfiguur te maken (300 mensen) te helpen als vrijwilliger (15 mensen) geld te doneren of te sponsoren. Dankzij al die mensen jong en oud en uit alle lagen van de bevolking is het gelukt. We zijn enorm trots op het resultaat.
Dit boekwerk geeft het resultaat en enthousiasme van de 300 deelnemers weer.

Namen en positie van de deelnemers

In 2002 had Twan een ontwerp gemaakt van een grasveld van keramiek. Een jaar nadat hij de diagnose Parkinson kreeg werkte Twan dat ontwerp verder uit en ontstond het plan voor het “ParkinsonGrasveld”. Het moest een grasveld worden van 5,3 bij 5,3 meter. Dat getal 5,3 verwijst naar het aantal Parkinsonpatiënten wereldwijd. Dat bedroeg in 2014 5,3 miljoen mensen maar inmiddels is dat aantal aanzienlijk gestegen. Het grasveld bestaat uit ongeveer 300 grasfiguren, die de afgelopen jaren door ruim 300 mensen uit Tilburg en omgeving tijdens workshops onder leiding van Twan gemaakt zijn. De makers van de grasfiguren hebben ook geld gedoneerd. Twan kon daarnaast terugvallen op een vijftien vrijwilligers.

In 2019 is de Stichting Parki van start gegaan op initiatief van Twan en het huidige bestuur. Doel van de stichting is om via kunst en cultuur in de breedste zin van het woord geld in te zamelen voor financiële ondersteuning bij het onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Quote

Uitgaan nu.nl

25 oktober 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching