20
Fri, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amersfoort, Onderwijs en wetenschappen - Op 9 oktober organiseert het ministerie van OCW in de Rijtuigenloods Amersfoort het kennisfestival ‘Het Nationaal Programma Onderwijs: een onvoorzien experiment’.

Wat heb jij van de coronaperiode in het onderwijs geleerd en wat neem je mee naar de toekomst? Deel je inzichten met college-onderwijsprofessionals uit het mbo, hbo en wo en laat je inspireren.

Lessen voor de toekomst van het onderwijs

De coronapandemie zette enkele jaren het onderwijs en onze samenleving op zijn kop. Dit leidde tot het NP Onderwijs. Dit coronaherstelprogramma heeft veel in beweging gezet. Vanwege de historische aanleiding en vernieuwende aanpak kan je het programma met recht een ‘onvoorzien experiment' noemen. Een unieke situatie met lessen voor de toekomst. Nu het programma ten einde loopt en de eindevaluatie wordt uitgevoerd, is het een mooi moment om met elkaar in gesprek te gaan. Dit doen we graag met jou, tijdens dit kennisfestival.

Sprekers, interactie, uitwisseling en inspiratie

Het kennisfestival wordt geleid door dagvoorzitter en journalist Liesbeth Staats. Het congres wordt geopend door de Minister van OCW, Eppo Bruins. Onder andere hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder en docent en schrijver Ismail Aghzanay spreken op het evenement. Ook zijn er tal van praktijkvoorbeelden, waar veel ruimte is voor interactie, uitwisseling en inspiratie. Denk aan manieren om entree- en niveau 2-studenten naar een duurzame baan of vervolgopleiding te helpen of hoe een motivatiemonitor kan helpen bij het vergroten van studiesucces.

Tijdens het kennisfestival leer je van (praktijk)experts:

  • Hoe je, aan de hand van de laatste inzichten, studentenwelzijn verder kunt verbeteren;

  • Hoe je studie-uitval helpt voorkomen en de studievoortgang van studenten bevordert;

  • Hoe je studentbegeleiding effectiever en efficiënter in kunt richten;

  • Hoe je studenten beter voorbereidt op het werkende leven na hun studie.

De werkvormen zorgen voor een afwisselende dag; denk aan een kennisrotonde, een Lagerhuisdebat, beeldregistraties en gesprekken met studentvertegenwoordigers en docenten. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. Dit alles wordt omlijst door de creatieve sfeer van historisch spoormonument de Rijtuigenloods in Amersfoort. Het event start om 9.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Meld je nu aan! Heb je je al aangemeld? Kies dan aan welke sessies je wil deelnemen.

Quote

Uitgaan nu.nl

20 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching