20
Fri, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Door Elwin Hodžić - NLMagazine, iPhone - Volgens Apple was het gisteren ‘Glowtime’. Het bedrijf presenteerde namelijk de nieuwste modellen van hun smartphonecollectie: de iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro en 16 Pro Max.

Nieuwste A18-chip in alle modellen

Tijdens de jaarlijkse Apple keynote, dit jaar met de naam “It’s Glowtime”, heeft Apple zijn smartphone-line-up voor 2024 gepresenteerd. Alle modellen zijn voorzien van de nieuwe A18-processor: de iPhone 16 en iPhone 16 Plus bevatten de standaardvariant, terwijl de krachtigere A18 Pro is gereserveerd voor de iPhone 16 Pro en 16 Pro Max. Voor het eerst hoeven de niet-Pro-modellen niet langer de chip van het voorgaande jaar te gebruiken, wat te danken is aan de verhoogde eisen van het AI-systeem van Apple genaamd Apple Intelligence.

Camera Control en grotere schermen

Alle nieuwe iPhone-modellen zijn nu uitgerust met een extra capacitieve knop, genaamd Camera Control, die verschillende functies kan activeren, zoals de zelfontspanner. Bovendien is de Action Button, die voorheen exclusief was voor de Pro-modellen, vanaf 2024 beschikbaar op alle modellen.

De schermen van de Pro-modellen zijn iets groter geworden: het iPhone Pro-scherm is gegroeid van 6,1 inch naar 6,3 inch, terwijl het Pro Max-scherm is toegenomen van 6,7 inch naar 6,9 inch. De resoluties zijn verbeterd en de schermranden zijn nog dunner.

Camera-upgrades voor Pro-modellen en meer functies voor standaardmodellen

De Pro-modellen worden aanzienlijk verbeterd met een ultrawide camera die nu beschikt over een 48-megapixelsensor. De 5x prisma-telelens, die voorheen alleen te vinden was op de Pro Max, is nu ook beschikbaar voor de iPhone 16 Pro. Daarnaast bieden de iPhone 16 en 16 Plus nu de macro-modus voor de ultrawide camera, een functie die voorheen exclusief voor de Pro-modellen was.

Wi-Fi 7 en nieuwe kleuren

Een opvallende vernieuwing voor alle modellen is de toevoeging van Wi-Fi 7, wat een flinke vooruitgang betekent ten opzichte van Wi-Fi 6 en Wi-Fi 6E. Wat kleuren betreft, zijn de iPhone 16 en 16 Plus verkrijgbaar in blauwgroen, roze, ultramarijn, zwart en wit. De Pro-modellen behouden de tinten titanium wit, natuurlijk titanium en zwart titanium, terwijl de nieuwe kleur “woestijnzand” het blauwe titanium vervangt.

USB-C máár…

Alle iPhone-modellen behouden de USB-C-poort, maar de standaardmodellen blijven beperkt tot USB 2.0-snelheden. De Pro-modellen profiteren van snellere USB 3-snelheden. Verder ondersteunen alle iPhones 5G, Nano-SIM en Dual eSIM, en zijn ze uitgerust met geavanceerde functies zoals Face ID, satellietnoodoproepen en draadloos MagSafe-opladen.

Prijzen en beschikbaarheid

De prijzen van de nieuwe iPhone 16-reeks blijven vergelijkbaar met die van vorig jaar: de iPhone 16 begint bij 969 euro voor het model met 128 GB opslag. De iPhone 16 Plus kost 1119 euro, terwijl de iPhone 16 Pro een prijskaartje heeft van 1229 euro. De iPhone 16 Pro Max met 256 GB opslag is verkrijgbaar voor 1479 euro. De voorverkoop start al deze week, op vrijdag 13 september, en een week later, op 20 september, zijn de toestellen in de winkels te vinden.

Quote

Uitgaan nu.nl

20 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching