14
Sat, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Bodegraven-Reeuwijk, Kunst & Cultuur, fotografie - Theo Hamoen, geboren en getogen in Bodegraven, pakte op 12 jarige leeftijd het fototoestelletje van zijn vader en begon wat foto’s te maken. Nu exposeert hij in zijn eigen dorp Bodegraven. De expositie van is tot 25 september gratis te bezichtigen in de foyer van het Evertshuis.

Theo: “In die tijd waren dat uiteraard nog analoge beelden en werden de rolletjes door de firma Karssen ontwikkeld en afgedrukt. Vrij snel werd een foto gekozen tot “Foto van de maand” en dat stimuleerde mij om met fotografie door te gaan. Door zelfeducatie maakte ik mij het fotograferen en ontwikkelen/afdrukken verder eigen.”

Na de zwart/wit periode kwam er een periode van kleurenfotografie en dia’s. Toen de digitale fotografie in opmars kwam maakte Theo ook die overstap. Voor het fotoblad “ZOOM” gaf hij een 10-tal workshops op de vakantiebeurs in Utrecht, losse privé workshops en in diverse FB groepen deelt hij zijn kennis.

Theo is zeer verheugd om te mogen exposeren in zijn eigen dorp. “Af en toe stuur ik wel wat foto’s in bij wedstrijden (met af en toe een succesje), maar als er gewonnen moet worden door het aantal likes, dan stopt het voor mij omdat dan de inzet van volgers meer prioriteit heeft dan de kwaliteit van de inzending.
Omdat ik mij niet wil vastpinnen op een beperkt onderwerp houd ik me vrij breed bezig: macro, landschappen, natuur, vogels, architectuur, avond- en nachtfotografie, sport, concerten en experimenteel. Daarom ook de titel van deze expositie: ‘ONBEGRENSD’. Nu, op 72 jarige leeftijd, moet ik zeggen dat fotografie een belangrijk deel van m’n leven is geworden, en nog steeds lerende ben.”

Praktische informatie

Expositie fotografie ‘Onbegrensd”

Do 22 aug tot wo 25 sept

Entree gratis

Meer info

www.evertshuis.nl/exposities-evertshuis/expositie-theo-hamoen-onbegrensd/

Over Evertshuis

Het Evertshuis beoogt het beleven van theater, muziek, culturele en sociaal-culturele evenementen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te bevorderen. Het maken en beleven van kunst en cultuur ontroert, verrast en ontwikkelt talent. Dit geldt voor zowel amateurs als professionals.

Quote

Uitgaan nu.nl

14 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching