14
Sat, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine, Kunst & Cultuur, theater - Na een succesvolle eerste editie is Over-leven terug in De Koepel! Op 6 september staat de nieuwe editie OVER-LEVEN – ALS VROUW! op het programma.

Deze bijzondere avond bestaat uit de bekroonde voorstelling ‘Abortusverhalen’ en een optreden van de eigenzinnige Marije Bruinsma. Beleef een avond vol humor, eerlijkheid en taboedoorbrekende verhalen. Tickets zijn nu verkrijgbaar!

Op 6 september kleurt De Koepel in Haarlem knalroze voor een onvergetelijke avond vol rauwe eerlijkheid en ontwapenende humor tijdens OVER-LEVEN – ALS VROUW! Deze keer draait alles om wat het betekent om vrouw te zijn, met al zijn keuzes, uitdagingen en de mooie, maar soms ook lastige momenten die daarbij horen.

Verhalen, muziek en een flinke dosis humor – een avond over vrouw-zijn zoals je het nog nooit hebt gezien!

De avond begint met een verkorte versie van de indrukwekkende voorstelling ‘Abortusverhalen’. Drie vrouwen nemen je mee in hun persoonlijke ervaringen rondom abortus. Hoe is het om erachter te komen dat je zwanger bent? Wat gebeurt er op de dag in de kliniek? En hoe ga je om met de reacties van de mensen om je heen?

Theatermaker Mystha Mandersloot, samen met Suzan van der Poel, Jana Ierschot en Sandy Seifert, brengen dit alles op het podium in een verrassende mix van muziek, tekst en humor. Geen zwaar drama, maar een open en eerlijke kijk op een onderwerp dat nog te vaak onbesproken blijft. Geen wonder dat deze voorstelling de publieksprijs won op het Delft Fringe Festival 2023. Aansluitend vindt er een nagesprek plaats met Femke van Straaten, directeur van de Bloemenhove kliniek en abortusarts, waarin dieper wordt ingegaan op de thema's van de avond.

Na de eerste voorstelling neemt Marije Bruinsma het podium over met haar unieke mix van glitterpop, roze punk en heerlijk dansbare nummers. Marije is een echte TikTok-hit met haar nummers als ‘Het baarmoederlied’, ‘Een tikkie na de seks’ en ‘Ongesteld en Blut’. Haar muziek is vrolijk, brutaal en altijd met een knipoog. Ze zingt over het leven als vrouw in de 21ste eeuw, zonder filters en met een flinke dosis humor. Denk aan een kruising tussen Britney Spears en Brigitte Kaandorp, en je hebt een idee van wat je kunt verwachten. Marije brengt een show waarin je jezelf kunt verliezen, lachen en misschien zelfs een beetje mee kunt zingen.

OVER-LEVEN – ALS VROUW! biedt een avond waarin de complexiteit van vrouw-zijn centraal staat. Van de persoonlijke en soms pijnlijke verhalen in ‘Abortusverhalen’ tot de krachtige en vrolijke rebellie van Marije Bruinsma, deze avond zal je raken, inspireren en laten lachen. Zorg dat je erbij bent!

Tickets zijn nu verkrijgbaar via: https://tinyurl.com/OVER-LEVEN-ALS-VROUW

Quote

Uitgaan nu.nl

14 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching