14
Thu, Nov

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine, Culinair, Beyuna, balanceyourlife.nu - Het is zomer, dus dat vraagt om summer rolls op je bord! Dit is een Vietnamees gerecht en in tegenstelling tot de bekende spring rolls worden summer rolls niet gefrituurd, maar van rijstvellen en verse ingrediënten, groenten, kruiden en garnalen, gemaakt.

Het lijkt veel werk, maar als je het eenmaal doorhebt, heb je deze verse loempia’s in een handomdraai bereid.

Ingrediënten voor 8 rollen

  • 8 ronde (25 cm) rijstvellen

  • 4-6 slabladeren

  • 8 middelgrote garnalen, gepeld

  • 50 gram fijne Aziatische rijstnoedels

  • 1 middelgrote wortel, juliennes gesneden

  • 1 avocado, in dunne plakjes

  • Basilicumblaadjes

  • Muntblaadjes

  • Zoete chili- en/of hoisinsaus

  • Optioneel: pinda's

Bereiding

  1. Was de slabladeren en dep ze droog. Kook de garnalen ongeveer 2-3 minuten in een pan met water, schep ze uit de pan, spoel ze af onder koud water en laat ze drogen op keukenpapier. Snijd de staartjes eraf en snijd ze door de lengte.

  2. Laat de rijstnoedels in de pan met heet water zacht worden. Giet af na ongeveer 10 minuten en spoel ze onder koud water. Snijd de wortel en avocado en verwijder de basilicum- en muntblaadjes van de stelen, leg alles klaar in kommen.

  3. Maak wat ruimte vrij zodat je de summer rolls kunt gaan maken. Vul een schone koekenpan of lage schaal met warm water om de rijstvellen in te weken. Leg een schone vochtige theedoek neer. Leg dan één rijstvel per keer in de koekenpan en wacht even tot het zacht en doorschijnend wordt maar niet te zacht. Het wordt vanzelf nog zachter. Leg het vel op de theedoek.

  4. Nu kun je de rijstvellen gaan vullen, werk horizontaal, in de breedte, maar houdt de uiteinden leeg. Begin met basilicum, leg er slabladeren op, daarop rijstnoedels, wortel, avocado en twee garnaalhelften. Tot slot muntblaadjes en eventueel pindacrumble. Trek de onderkant van het vel over de vulling heen vouw daarna de zijkanten naar binnen. Rol de loempia zo strak mogelijk op en leg hem op een bord dat is bekleed met een vochtig keukenpapier zodat ze niet blijven vastplakken.

  5. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en serveer met zoete chilisaus of hoisinsaus. Geniet!

Meer informatie over Beyuna en voedingssupplementen: balanceyourlife.nu

Quote

Uitgaan nu.nl

14 november 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching