08
Sun, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Groningen, vakantie, pret maken, kamperen - Drie dagen lang wordt het scoutingterrein de Jutters omgetoverd tot een klein gemoedelijk vakantiedorpje. - De zomervakantie is begonnen en ook in Groningen Lewenborg kunnen buurtbewoners met elkaar kamperen.

Drie dagen lang wordt het scoutingterrein de Jutters omgetoverd tot een klein gemoedelijk vakantiedorpje. Bewoond door alle types die de buurt rijk is. Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2023 landelijk 600.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd met ruim 17.000 bezoekers en kampeerders.

Wat is de Buurtcamping?

Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een ontmoetingsplek voor iedereen.

Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Samen luisteren naar verhalen of muziek bij het kampvuur en samen eten of bijpraten bij een kop koffie."Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen.

Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping.

“De bonte avond is één van de hoogtepunten, er zijn oud Hollandse spelletjes, kampvuurtjes voor marshmellows, speurtochten, voorlezen en een voordracht van de stadsdichter. Een vol en veelzijdig programma voor elk wat wils!”, aldus Ingrid Blink, Campingbeheerder van Groningen Lewenborg.

Een kampeerplek reserveren, het kan nog!

Het lokale team zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een handje te helpen of om in hun eigen buurt te komen kamperen. Liever niet kamperen? Voel je welkom om sfeer te komen proeven of deel te nemen aan de activiteiten. 

Een kampeerplek reserveren op de Buurtcamping kan via:
https://debuurtcamping.nl/campings/groningen-lewenborg/

Quote

Uitgaan nu.nl

08 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching