08
Sun, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Rotterdam, geneeskunde, vaccinaties - Het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI) heeft bepaald dat de preprints van microbioloog Rogier Louwen over de PCR-test weer online worden geplaatst.

Louwen werd in 2022 door het Erasmus MC ontslagen vanwege zijn wetenschappelijk onderbouwde kritiek op de zogenaamde ‘covid-19 vaccinaties’ en de RT-PCR-test. Na zijn ontslag en beslaglegging werden er klachten tegen hem ingediend, waarin werd gesteld dat hij de wetenschappelijke integriteit zou hebben geschonden.

Volgens het LOWI zijn wetenschappelijke meningsverschillen normaal en horen ze besproken te worden in wetenschappelijke fora en debatten. Het artikel van Louwen over de PCR-test is nu weer online beschikbaar. Er is nu niets meer dat het indienen van het artikel bij een wetenschappelijk tijdschrift in de weg staat.

Wanneer een wetenschapper een artikel (ook wel ‘paper’ genoemd) schrijft, kan hij of zij dit indienen bij een wetenschappelijk tijdschrift. Publicatie maakt het mogelijk dat andere wetenschappers, in hetzelfde vakgebied, het artikel eerst beoordelen voordat het wordt gepubliceerd. Dit proces zorgt ervoor dat het onderzoek grondig wordt gecontroleerd op kwaliteit, nauwkeurigheid en relevantie.

Een ontslagbrief van achttien kantjes maakte op 21 juni 2022 een einde aan de ruim 20 jaar durende dienstbetrekking van Louwen bij het Erasmus MC. Hij werd op staande voet ontslagen na een interne presentatie met de titel: ‘Intraveneuze injectie van het mRNA-vaccin Coronavirusziekte 2019 (COVID-19) kan acute myopericarditis induceren in een muismodel (Klinische infectieziekten)’. In de ontslagbrief somt Erasmus MC op hoe de arbeidsrelatie na die presentatie verslechterde.

Bron: Waterweg Actueel

Quote

Uitgaan nu.nl

08 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching