22
Mon, Jul

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Toeslagenaffaire, uitzichtloos, vage beloftes - Mark Rutte trad vorige week officieel af als premier. Voor de val van Rutte IV viel kabinet-Rutte III vanwege de toeslagenaffaire. Het nieuwe kabinet, Rutte IV, beloofde beterschap, maar de situatie verslechterde alleen maar verder.

Toeslagenouder mevrouw Kristie Rongen schetst op X een onthutsend beeld over de situatie. Ze bekritiseert de Uitvoeringsorganisatie ‘Herstel Toeslagen’ (UHT), die volgens haar de problemen alleen maar erger heeft gemaakt. 'Het is pure politieke onwil', aldus Rongen.

Rongen liet Rutte een filmpje zien waarin een kind uit huis werd gesleurd. Rutte reageerde door te zeggen dat hij dat 'verschrikkelijk' vond. Toeslagenouders noemen dit soort situaties staatsontvoeringen. Na de doorstart van het kabinet-Rutte IV kwam er een minister voor Rechtsbescherming, maar volgens Rongen is hier niets van terechtgekomen. “Van meer dan 3000 kinderen is slechts een handjevol thuisgekomen”, verzucht ze. “Ze hebben Jeugdzorg 2.0 laten rijden zonder oplossingen”.

Tijdens de schorsing van een debat vroeg Rongen aan Rutte hoelang de kinderen nog moeten wachten. Ze benadrukt dat toeslagenouders nog steeds geestelijk worden mishandeld onder het mom van herstel dat geen herstel is. “Wij zullen doorgaan, niet stoppen, wij willen gerechtigheid. Dat moet voor onze toekomst en onze kinderen. Wij zullen cirkels doorbreken”.

Uit een Kamerbrief van vorig jaar blijkt dat in totaal 482 kinderen van gedupeerden zijn overleden. De grootste groep, 353 kinderen, was onder de 5 jaar. Dit betekent dat veruit de meeste overleden toeslagenkinderen minderjarig waren.

Bron: ANP en Nieuwrechts

Quote

Uitgaan nu.nl

22 juli 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching