22
Mon, Jul

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Bodegraven-Reeuwijk, Kunst & Cultuur - Op woensdag 18 september gaat de Stoperabus naar de indrukwekkende opera ‘Rigoletto’ van Giuseppe Verdi (1813 - 1901) in Amsterdam. De bus vertrekt om 16.30 uur vanaf Zalencentrum de brug en om 16.45 uur vanaf het NS station in Bodegraven.

Let op! In verband met het tijdig reserveren van de tickets bij de Nationale Opera dienen de kaarten voor 1 augustus gereserveerd te worden.

Het verhaal

Kun je te ver gaan in het beschermen van je kind voor de gevaren van de wereld? Verdi’s Rigoletto vertelt het verhaal van een vader die zijn dochter opsluit in een poging haar te beschermen voor zijn verdorven werkgever, de grensoverschrijdende womaniser Hertog van Mantua. Tevergeefs, zo blijkt wanneer zijn dochter uiteindelijk tóch verliefd, verleid en ontvoerd wordt.

Rigoletto is de hofnar van de hertog van Mantua. Hij bespot graaf Monterone, wiens dochter door de hertog verleid is en wordt daarop vervloekt. Vermomd als een arme student maakt de hertog vervolgens Rigoletto's dochter Gilda het hof. Zij wordt door hovelingen met hulp van de nietsvermoedende Rigoletto ontvoerd en naar het paleis gebracht, waar zij eveneens verleid wordt.

Rigoletto neemt dan de huurmoordenaar Sparafucile in de arm, die met behulp van diens zuster Maddalena de hertog naar zijn woning buiten de stad lokt, maar ook Maddalena zwicht voor de charmes van de edelman. Zij weet haar broer te overreden een ander in de plaats van de hertog te doden en Gilda, die dit gesprek afluistert, besluit zich voor de hertog op te offeren. Als Rigoletto de zak met het lijk naar de rivier sleept, hoort hij in de verte de stem van de hertog en ontdekt hij zijn stervende dochter in de zak. De vloek is in vervulling gegaan.

De muzikale leiding is in handen van Yi-Chen Lin en de regie door Damiano Michieletto. Ga voor meer informatie en reserveren naar www.evertshuis.nl

Meer informatie

Woensdag 18 september 2024

Stoperabus Rigoletto

Opera

5e rang € 81,00 | 4e rang € 111,00 (incl. busvervoer)

Vertrek 16.30 uur vanaf Zalencentrum De Brug in Reeuwijk | 16.45 uur vanaf NS Station Bodegraven

Over Evertshuis

Het Evertshuis beoogt het beleven van theater, muziek, culturele en sociaal-culturele evenementen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te bevorderen. Het maken en beleven van kunst en cultuur ontroert, verrast en ontwikkelt talent. Dit geldt voor zowel amateurs als professionals.

Quote

Uitgaan nu.nl

22 juli 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching