22
Mon, Jul

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam, Evenementen, muziek - Piet Junior dropt op vrijdag 5 juli een keiharde nieuwe tune, waarvoor hij het legendarisch Nederlands popnummer ‘De Bom’ sampelt.

Piet kwam op het idee toen hij het nummer van Doe Maar hoorde in de auto en erachter kwam hoe relevant de track nog steeds is, na 40 jaar. Met alles wat er in de wereld speelt momenteel van oorlogen tot aan het klimaat vond Piet het tijd worden om met een eigentijdse versie van ‘De Bom’ te komen. 

Piet Junior zegt over het ontstaan van de track het volgende: “Met alle oorlogen en spanningen in de wereld ging ik na denken over; wat zou je vandaag doen als er morgen de oorlog uitbreekt. Toen moest ik gelijk denken aan het nummer: ‘De Bom’ van Doe Maar, een van mijn favoriete bands uit Nederland."

Om het iconische nummer van Doe Maar te mogen gebruiken kreeg Piet toestemming van niemand minder dan medeoprichter en bandlid Ernst Jansz. Een enorme eer voor Piet, die al jaren fan is van de band. Samen met zijn vaste producers team en Double B dook hij de studio in om deze moderne versie van ‘De Bom’ te maken die vanaf 5 juli over te streamen is!

Piet ging zelf ook bij een aantal bekende Nederlands langs en vroeg de straat op om mensen wat zij zouden doen als morgen de bom valt. Dit leverde hilarische beelden op! Kijk hier om te zien wat de reacties waren op de vraag “Wat zou jij vandaag nog willen doen als morgen de bom valt?”

Over Piet Junior

Piet Junior groeide op op het kamp, waar hij al vanaf jongs af aan omringd werd door muziek. Zijn eerste stappen in de Nederlandse hiphop scene zetten hij met nummers als ‘Nachtapotheker’, ‘34 shotjes’ en ‘Vlotte jongens’ , waarna samenwerkingen met Esko, Jebroer, Willie Wartaal, Young Ellens en Brace snel volgde. 

Na het releasen van zijn debuut EP ‘Van’t Kamp’ en de hitsingle ‘Dingen Die Normaal Zijn’ werd Piet gevraagd het voorprogramma van de Amerikaanse rapper The Game in Hedon te verzorgen. Afgelopen jaar bracht Piet zijn ‘Kampvuur’ EP, waarop hij onder andere samen werkt met Kempi voor de track ‘Tot De Dood’, uit en keert hij terug naar zijn muzikale roots.
Voor het aankomende jaar heeft de ambitieuze rapper grootste plannen. Met elke maand een keiharde release en zijn gloednieuwe ‘Jonge Van Het Volk’ clubtour laat hij zien waar Piet Junior voor staat: familie, loyaliteit en hiphop!

PRE-SAVE/STREAM ‘DE BOM’ HIER

Je kan 'De Bom' hier alvast beluisteren (onder embargo tot 5 juli 2024).

Quote

Uitgaan nu.nl

22 juli 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching