22
Mon, Jul

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

023magazine/Zandvoort, overlast, veiligheid - Op een van de eerste warme dagen van dit jaar was het wederom raak: overlast gevende jongeren, veelal met Marokkaanse roots, op de boulevard in Zandvoort. Met als triest dieptepunt de ernstige mishandeling van de eigenaar van Mango’s. Ook burgemeester David Moolenburgh is er helemaal klaar mee, evenals veel Zandvoorters. 

Maandagavond zochten we Moolenburgh op in zijn werkkamer en vroegen hem naar de incidenten van afgelopen week. “Ik vind het vreselijk wat er is gebeurd. Ik snap de bezorgdheid, maar het beeld dat er niets wordt gedaan vanuit de gemeente en de politie is niet waar. Die tendens stoort me enorm. We doen er echt alles aan en we kijken ieder moment wat we nog meer kunnen doen.”

Volgens de burgemeester zijn het niet alleen Amsterdamse jongeren die voor de overlast zorgen. “Dat is achterhaald. Regelmatig deel ik gebiedsverboden uit. Die gasten komen vanuit Harderwijk tot de Bollenstreek. Dat maakt het ook lastiger om aan te pakken.”

De mishandeling van de strandondernemer heeft ook Moolenburgh behoorlijk aangegrepen. “Al hadden er 100.000 agenten gestaan, zoiets is heel moeilijk te voorkomen. Ik heb hem gesproken op het politiebureau toen hij aangifte deed. De dader is gepakt en zit nog vast.”

Moolenburgh leest ook de berichten op sociale media waarin wordt opgeroepen tot de vorming van knokploegen of een protestdemonstratie. “Ik snap het sentiment, maar eigen rechter spelen is geen goed idee.”

Zandvoort Noord

Hoewel het helemaal los staat van bovenstaande incidenten, heeft de dodelijke steekpartij in Zandvoort Noord op 21 juni veel indruk gemaakt. Komende zondag wordt een stille tocht gehouden. Moolenburgh: “Verschrikkelijk, hier zijn alleen verliezers.” De burgemeester zal zondag de deelnemers van de stille tocht opvangen in Pluspunt.

De redactie van de Zandvoortse Courant heeft burgemeester David Moolenburgh een uitgebreid interview afgenomen. Indien u nota wilt nemen van dit interview, raadpleeg dan


Bron: Zandvoortse Courant

Quote

Uitgaan nu.nl

22 juli 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching