16
Mon, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam, Bouwen, wonen, innovaties – De gemeente Amsterdam heeft besloten om het Buikslotermeerplein en de ruimte eromheen gezelliger, levendiger en groener te maken.

 Er komt veel meer ruimte voor horeca en cultuur en de verbindingen met de omliggende wijken wordt aanmerkelijk verbeterd. Ook komen er zo’n 2800 woningen bij, waarvan ongeveer 1.900 in het winkelcentrum en bijna 900 aan de randen van het Centrumplein.

Het college van B en W heeft nu ingestemd met de terinzagelegging van de plannen. In die plannen staat wat we kunnen doen, en wat het kost. Daarmee is de weg vrij voor een grote ontwikkeling van het centrum van Noord. U kunt reageren vanaf 17 juni tot en met 28 juli 2024 op ‘amsterdam.nl/inspraak’.

Noord verdient een volwaardig stadscentrum

Wethouder Reinier van Dantzig (Woningbouw en Ruimtelijke Ordening): “Noord is een van de gebieden die het verdient om een volwaardig stadscentrum te krijgen, met behoud van eigen karakter. We zetten met dit plan een grote stap om het Buikslotermeerplein en de ruimte eromheen te ontwikkelen tot een echte, groene stadskern. Dat doen we samen met de buurt. Ik kijk uit naar de ontwikkeling van dit kenmerkende stuk Amsterdam.”

Winkelcentrum dat alles biedt

De vastgoedeigenaren van het winkelcentrum beslissen zelf of en wanneer zij hun eigen kavels ontwikkelen. Hiervoor zijn spelregels opgesteld. Daarin is afgesproken hoe het winkelcentrum er in de toekomst uit komt te zien.

De meeste nieuwe gebouwen in het winkelcentrum worden net zo hoog als de gebouwen rondom Station Noord. Op de onderste verdiepingen komt alles bij elkaar wat een stadscentrum kan bieden: boodschappen doen, winkelen, cultuur, ontspanning, woningen en uitgaan. Het stadsloket, onderwijs en de metro zitten om de hoek.

Centrumplein als groen en bruisend hart

Het Centrumplein is het gebied tussen het stadsloket en het winkelcentrum. Hier komen 4 groene pleinen. Ze krijgen allemaal een eigen karakter, maar zijn toch 1 geheel. Rond het Centrumplein zijn 4 grote kavels waar in totaal 875 nieuwe woningen worden gebouwd. Er komen ook culturele en maatschappelijke voorzieningen.

Meer weten

Buikslotermeerplein: stap voor stap levendiger en groener

Bron: Gemeente Amsterdam

Quote

Uitgaan nu.nl

16 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching