23
Mon, Dec

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine, Publsihing en Artificial Intelligence, onderzoek en ontwikkeling - De meeste academische onderzoekers en onderzoeksauteurs zeggen dat ze kunstmatige intelligentie (AI)-tools gebruiken in hun onderzoekspraktijk, ondanks zorgen over het verlies van kritisch denkvermogen, respect voor intellectuele eigendomsrechten (IP) en wantrouwen in AI-aanbieders.

Onlangs hield Oxford University Press (OUP) een enquête onder meer dan 2.000 onderzoekers in verschillende regio's, vakgebieden, waaronder geesteswetenschappen, STM en sociale wetenschappen en verschillende carrièrefasen om te vernemen hoe zij reageren op het gebruik van AI in hun werk.

De resultaten onthullen de belangrijkste overwegingen bij de beslissingen van onderzoekers om zich met AI bezig te houden, inclusief wat hen opwindt, wat hen zorgen baart en hoe ze al tools gebruiken - of van plan zijn te gebruiken - die al beschikbaar zijn.
OUP zet zich in om academische onderzoekers te ondersteunen bij het gebruik van AI om onderzoeksresultaten te verbeteren en hun rol te helpen beschermen door nauw samen te werken met technologieleveranciers ter definiëring van duidelijke principes voor toekomstige samenwerking.

David Clark, Managing Director van onze Academic-divisie, zei over het onderzoek: "In de loop van de geschiedenis van OUP hebben we nieuwe kansen omarmd die worden geboden door technologische vooruitgang - in lijn met onze missie om rigoureuze academische bronnen van hoge kwaliteit te publiceren - die inspelen op de behoeften van de academische gemeenschap, terwijl we ervoor zorgen dat de beurs die we publiceren gewaardeerd en beschermd blijft.
Dit onderzoek zal ons helpen te begrijpen hoe onderzoekers denken over AI en het gebruik ervan in hun werk. Aangezien deze technologieën zich snel blijven ontwikkelen, ligt onze prioriteit bij het samenwerken met onderzoeksauteurs en de bredere onderzoeksgemeenschap om duidelijke normen vast te stellen voor hoe die evolutie zou moeten plaatsvinden."

Ondersteuning onderzoeksgemeenschap

"Dit is een snel veranderend, complex gebied, maar we zijn er sterk van overtuigd dat uitgevers zoals OUP goed gepositioneerd zijn om te fungeren als een brug tussen onderzoeksauteurs en technologieleveranciers, en echt een verschil te maken naarmate deze tools zich blijven ontwikkelen. We werken actief samen met bedrijven die LLM's ontwikkelen, waarbij we opties onderzoeken voor zowel verantwoorde ontwikkeling als gebruik, om niet alleen de onderzoeksresultaten te verbeteren, maar ook de vitale rol te erkennen die onderzoekers hebben - en moeten blijven hebben - in een AI-wereld."

Vanaf juni 2024 organiseren we een reeks webinars om dieper in te gaan op de onderwerpen die in ons onderzoek aan bod komen, waarbij we academische onderzoeksauteurs van over de hele wereld samenbrengen om te bespreken hoe mensen in de onderzoeksgemeenschap kunnen samenwerken om een duurzame, AI-toekomst op te bouwen.

Wit u meer weten over dit onderwerp door David Clark, raadpleeg dan eens zijn artikel voor Times Higher Education over hoe academische uitgevers en AI-bedrijven geen vijanden hoeven te zijn. Bekijk ook eens zijn blog over hoe uitgevers zich in een unieke positie bevinden om te pleiten voor de bescherming van onderzoekers en hun onderzoek.
Het hele rapport kunt u lezen op: https://corp.oup.com/news/how-are-researchers-responding-to-ai/

Quote

Uitgaan nu.nl

23 december 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching