Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam – Poster competition - "Posters for the Planet - a competition for a better world" is een kans voor ontwerpers, kunstenaars, creatieven en iedereen met een goed idee om een klimaatcampagne te winnen.

Voor deze posterwedstrijd van de Turing Foundation die 1 juni 2024 van start is gegaan, zijn niet alleen geldprijzen beschikbaar, maar worden de winnaars ook ingezet voor een reizende expositie langs musea en een mediacampagne met landelijke zichtbaarheid.

De briefing

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen in Nederland weliswaar bezorgd zijn over de stijgende temperaturen en afname van biodiversiteit, maar dat dit niet altijd leidt tot een gedragsaanpassing die bijdraagt aan effectieve oplossingen.  Posters for the Planet – a competition for a better world wil het verschil maken tussen goede voornemens en daadwerkelijk verandering.
De belangrijkste ontwerpeisen aan de poster zijn dat het een nieuw, zelfgemaakt beeld is met een duidelijke call to action, die mensen helpt inzien dat hun bijdrage aan het milieu wél het verschil maakt.

Met de posterwedstrijd zijn tien prijzen te winnen die oplopen van 1.000 tot 10.000 euro. De bekroonde posters worden op 16 oktober 2024 tijdens een event in het ARTIS - Groote Museum in Amsterdam gepresenteerd door een vijfkoppige vakjury, met onder anderen Urgenda-directeur Marjan Minnesma en  politiek tekenaar Jip van den Toorn. Na de bekendmaking zijn de winnende posters te zien op een reizende expositie en in een landelijke mediacampagne over het klimaat. 

De ontwerpwedstrijd bestaat uit de volgende vier onderdelen

 1. Posters for the Planet Open Call
  Creatieven, ontwerpers, kunstenaars: iedereen die een goede poster wil maken kan inzenden voor deze wedstrijd. Op postersfortheplanet.org staan de eisen waaraan een ontwerp moet voldoen.
 2. Posters for the Planet Awards
  De jury die 16 oktober 2024 de winnende inzendingen bekend maakt bestaat uit  gedragswetenschapper Reint Jan Renes, lector aan de Hogeschool van Amsterdam; directeur Urgenda Marjan Minnesma; conservator Stedelijk Museum Amsterdam Thomas Castro; politiek tekenaar Jip van den Toorn en directeur Klimaat en Biodiversiteit van de Turing Foundation Lian Heinhuis.
 3. Posters for the Planet Expo
  Na de bekendmaking op 16 oktober 2024 reist een expositie met de winnende posters door Nederland en zijn ze na het Groote Museum in Amsterdam onder meer te zien in het Design Museum Den Bosch en Rijksmuseum Twenthe in Enschede.
 4. Posters for the Planet Campaign
  Uit de selectie van de vakjury worden posters ingezet voor een landelijke klimaatcampagne die eind 2024 - begin 2025 wordt uitgerold. De winnende beelden zijn vooral zichtbaar in de openbare ruimte, maar ook worden creatieve campagne-elementen ingezet om de posters op alternatieve plekken op te laten duiken.

De initiatiefnemer

De Turing Foundation is een erkend ANBI-fonds, opgericht in 2006. De Turing Foundation wil een bijdrage leveren aan een betere wereld en een betere samenleving, nu en in de toekomst. 

Inzendingen kunnen worden geüpload op postersfortheplanet.org, voor 1 september 2024.

Meer info

postersfortheplanet.org, logo’s en beeldmateriaal: postersfortheplanet.org/pers-kit/
contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bron: Persportaal

Quote

Uitgaan nu.nl

20 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching